Bu sezonun ilk bahar sebzesi tarifi ile bahar sebzelerine giriş yapalım.
Bahar sebzesi denince akla ilk gelen sebze olan bakla ile geçtiğimiz günlerde 4 tane tarif hazırladım.
Birisi bugün tarifini verdiğim yoğurtlu bakla salatası.
Baklanın yoğurtla hazırlanan salata tariflerinde genellikle sadece bakla oluyor.
Bakla haşlanıp, sarımsaklı yoğurtla karıştırılıyor.
Ben baklaya, bakla boyutlarında doğradığım salatalık ekledim.
Baklanın yoğun tadı biraz hafiflemiş oldu.
Tabii baklanın olmazsa olmazı olan dereotu da salatada bol bol yer aldı.
Baharın müjdecisi olan diğer bir sebze olan sultani bezelye ile de tarifler hazırladım.
Önümüzde ki günlerde hepsini sırayla yayınlayacağım İnşaAllah😊
"Afiyetle Kalın"
9 Nisan 2018 Pazartesi
5 Nisan 2018 Perşembe
AKŞAM YEMEĞİ-10
Yine bir akşam yemeği masası ile karşınızdayım.
Bu masayı geçtiğimiz hafta hazırladım.
Toplamda 16 kişiydik, bu masa dışında diğer odaya da masa kurdum.
Menüyü oluştururken kış sebzelerine veda, bahar ve yaz sebzelerine merhaba dedim.
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek yaptım.
Böreği son elveda ıspanaklı yaptım.
Yoğurtlu salata da yeni çıkmaya başlayan semizotu kullandım.
Nohutlu semizotu salatasını geçtiğimiz yaz sonu öğrenmiş ve o dönem sık sık yapmıştım.
Ana yemek olarak patlıcanla hazırlanan "Afyon usulü patlıcan böreği" yaptım.
Pirinç pilavı ve et kavurması ile yemeği tamamladım.
Tatlı olarak kalabalık misafirde bereketli ve pratik olması sebebiyle can kurtaran bir tarif olan pileli, irmikli baklava yaptım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu masayı geçtiğimiz hafta hazırladım.
Toplamda 16 kişiydik, bu masa dışında diğer odaya da masa kurdum.
Menüyü oluştururken kış sebzelerine veda, bahar ve yaz sebzelerine merhaba dedim.
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek yaptım.
Böreği son elveda ıspanaklı yaptım.
Yoğurtlu salata da yeni çıkmaya başlayan semizotu kullandım.
Nohutlu semizotu salatasını geçtiğimiz yaz sonu öğrenmiş ve o dönem sık sık yapmıştım.
Ana yemek olarak patlıcanla hazırlanan "Afyon usulü patlıcan böreği" yaptım.
Pirinç pilavı ve et kavurması ile yemeği tamamladım.
Tatlı olarak kalabalık misafirde bereketli ve pratik olması sebebiyle can kurtaran bir tarif olan pileli, irmikli baklava yaptım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
4 Nisan 2018 Çarşamba
GARNİTÜRLÜ BALIK SALATASI
Balık salatası denince aklınıza ne geliyor?
Eminim bol soğanlı kıvırcık salatanın içine serpiştirilmiş ton balıklı salata tarifi geliyordur.
Bugünkü tarifimizin klasik balıklı salatalarla pek ilgisi yok.
Bu salatanın içinde garnitür var, taze soğan, dereotu maydanoz gibi yeşillikler var.
Balık olarakta bu kış bol bol tükettiğimiz Karadeniz somonu kullandım.
Bu kış balık olarak (eşim için arada hamsi aldığımızı saymazsak) genellikle Karadeniz somonu aldık.
Balık gibi kokmaması, etinin yumuşacık ve lezzetli olması, fırında hemen pişmesi gibi güzel sebeplerden dolayı hep onu tercih ettik 😊
Eminim bol soğanlı kıvırcık salatanın içine serpiştirilmiş ton balıklı salata tarifi geliyordur.
Bugünkü tarifimizin klasik balıklı salatalarla pek ilgisi yok.
Bu salatanın içinde garnitür var, taze soğan, dereotu maydanoz gibi yeşillikler var.
Balık olarakta bu kış bol bol tükettiğimiz Karadeniz somonu kullandım.
Bu kış balık olarak (eşim için arada hamsi aldığımızı saymazsak) genellikle Karadeniz somonu aldık.
Balık gibi kokmaması, etinin yumuşacık ve lezzetli olması, fırında hemen pişmesi gibi güzel sebeplerden dolayı hep onu tercih ettik 😊
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)