Bu masayı geçtiğimiz hafta hazırladım.
Toplamda 16 kişiydik, bu masa dışında diğer odaya da masa kurdum.
Menüyü oluştururken kış sebzelerine veda, bahar ve yaz sebzelerine merhaba dedim.
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek yaptım.
Böreği son elveda ıspanaklı yaptım.
Yoğurtlu salata da yeni çıkmaya başlayan semizotu kullandım.
Nohutlu semizotu salatasını geçtiğimiz yaz sonu öğrenmiş ve o dönem sık sık yapmıştım.
Ana yemek olarak patlıcanla hazırlanan "Afyon usulü patlıcan böreği" yaptım.
Pirinç pilavı ve et kavurması ile yemeği tamamladım.
Tatlı olarak kalabalık misafirde bereketli ve pratik olması sebebiyle can kurtaran bir tarif olan pileli, irmikli baklava yaptım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
AKŞAM YEMEĞİ MÖNÜSÜ;
Yemeklerin ismine tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz.
Turplu, pancarlı, havuçlu kıvırcık salata
Çorba; Erişteli Yeşil Mercimek
Ana Yemek; Afyon Usulü Patlıcan Böreği
Tatlı olarak; Pileli, İrmikli Baklava
"Afiyetle Kalın"
Merhaba, Elinize sağlık. Çorba kaselerinizi nereden aldınız?
YanıtlaSilMerhaba,
SilTeşekkür ederim.
Çorba kasesini 5 yıl önce Güral Porselenin Bakırköy şubesinden almıştım.