Bu tarifi oluşturup bu ismi vereni tebrik etmek lazım 👏👏👏
Bitli kurabiyenin en önemli özelliği hamurunun içinde kavrulmuş susam olması, kavrulmuş susam kurabiyeye bu görüntüyü veriyor.
Hamuru kolaylıkla şekle geliyor, kolay yuvarlanıyor.
Dokusu da sert olmayan kıyır kıyır bir yapıya sahip.
Hamuru cevizden biraz daha büyük yuvarladım, tam 40 adet çıktı.
Kalabalık misafir için çok bereketli bir tarif.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
150 gram tereyağ veya margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı nişasta,
1 su bardağı susam,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3,5 veya 4 su bardağı un.
BİTLİ KURABİYE TARİFİ;
Susamı el tavasına dökün.
Kısık ocakta karıştıra karıştıra kavurun.
Susam kendi yağını bırakmaya başlayınca bir anda kavrulup yanabilir dikkatli olun.
Yanmasına fırsat vermeden sadece rengi değişecek kadar kavurun.
Katı ve sıvı yağları hamur yoğurma kabına alın.
Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
Unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin.
Kavrulmuş susamı ilave edin.
İyice karıştırın, ele yapışmayacak bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayın.
Yuvarladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.
Kurabiyenin kızarmasına müsade etmeyin.
Beyaz kalacak şekilde pişirin.
Tepsisisinde soğuduktan sonra servis tabağına alın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...