Yeşil zeytin salatası kahvaltılık nefis bir salata.
Kendinize yada misafirlerinize hazırlayabileceğiniz, cıvıl cıvıl renkleriyle özellikle misafir masalarında göz dolduran bir tarif.
Kahvaltı masalarına farklı salata çeşitleri arıyorsanız bu tarif tam size göre.
Yeşil zeytin salatasını ilk olarak yıllar önce ablamda yemiştim.
Garnitürlü salataları sevdiğimiz için bu tarifi çok seviyoruz.
Geçtiğimiz haftalarda kahvaltı misafirlerim içinde hazırladım.
Kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA
12 Nisan 2018 Perşembe
9 Nisan 2018 Pazartesi
YOĞURTLU TAZE BAKLA SALATASI
Bu sezonun ilk bahar sebzesi tarifi ile bahar sebzelerine giriş yapalım.
Bahar sebzesi denince akla ilk gelen sebze olan bakla ile geçtiğimiz günlerde 4 tane tarif hazırladım.
Birisi bugün tarifini verdiğim yoğurtlu bakla salatası.
Baklanın yoğurtla hazırlanan salata tariflerinde genellikle sadece bakla oluyor.
Bakla haşlanıp, sarımsaklı yoğurtla karıştırılıyor.
Ben baklaya, bakla boyutlarında doğradığım salatalık ekledim.
Baklanın yoğun tadı biraz hafiflemiş oldu.
Tabii baklanın olmazsa olmazı olan dereotu da salatada bol bol yer aldı.
Baharın müjdecisi olan diğer bir sebze olan sultani bezelye ile de tarifler hazırladım.
Önümüzde ki günlerde hepsini sırayla yayınlayacağım İnşaAllah😊
"Afiyetle Kalın"
Bahar sebzesi denince akla ilk gelen sebze olan bakla ile geçtiğimiz günlerde 4 tane tarif hazırladım.
Birisi bugün tarifini verdiğim yoğurtlu bakla salatası.
Baklanın yoğurtla hazırlanan salata tariflerinde genellikle sadece bakla oluyor.
Bakla haşlanıp, sarımsaklı yoğurtla karıştırılıyor.
Ben baklaya, bakla boyutlarında doğradığım salatalık ekledim.
Baklanın yoğun tadı biraz hafiflemiş oldu.
Tabii baklanın olmazsa olmazı olan dereotu da salatada bol bol yer aldı.
Baharın müjdecisi olan diğer bir sebze olan sultani bezelye ile de tarifler hazırladım.
Önümüzde ki günlerde hepsini sırayla yayınlayacağım İnşaAllah😊
"Afiyetle Kalın"
5 Nisan 2018 Perşembe
AKŞAM YEMEĞİ-10
Yine bir akşam yemeği masası ile karşınızdayım.
Bu masayı geçtiğimiz hafta hazırladım.
Toplamda 16 kişiydik, bu masa dışında diğer odaya da masa kurdum.
Menüyü oluştururken kış sebzelerine veda, bahar ve yaz sebzelerine merhaba dedim.
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek yaptım.
Böreği son elveda ıspanaklı yaptım.
Yoğurtlu salata da yeni çıkmaya başlayan semizotu kullandım.
Nohutlu semizotu salatasını geçtiğimiz yaz sonu öğrenmiş ve o dönem sık sık yapmıştım.
Ana yemek olarak patlıcanla hazırlanan "Afyon usulü patlıcan böreği" yaptım.
Pirinç pilavı ve et kavurması ile yemeği tamamladım.
Tatlı olarak kalabalık misafirde bereketli ve pratik olması sebebiyle can kurtaran bir tarif olan pileli, irmikli baklava yaptım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu masayı geçtiğimiz hafta hazırladım.
Toplamda 16 kişiydik, bu masa dışında diğer odaya da masa kurdum.
Menüyü oluştururken kış sebzelerine veda, bahar ve yaz sebzelerine merhaba dedim.
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek yaptım.
Böreği son elveda ıspanaklı yaptım.
Yoğurtlu salata da yeni çıkmaya başlayan semizotu kullandım.
Nohutlu semizotu salatasını geçtiğimiz yaz sonu öğrenmiş ve o dönem sık sık yapmıştım.
Ana yemek olarak patlıcanla hazırlanan "Afyon usulü patlıcan böreği" yaptım.
Pirinç pilavı ve et kavurması ile yemeği tamamladım.
Tatlı olarak kalabalık misafirde bereketli ve pratik olması sebebiyle can kurtaran bir tarif olan pileli, irmikli baklava yaptım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)