Bugünkü bölümde, akşam yemeği yazısında bahsettiğim, yatılı misafirlerime hazırladığım kahvaltı masasına ait resimler olacak.
Kahvaltıyı Kastamonu'dan gelen misafirlerim ve oğlum için hazırladım.
Kastamonu demek pastırma demek, oğlum gelirken Kastamonu pastırması getirmiş.
Bende pastırmayı paçanga böreği yaparak değerlendirdim.
Fırında patates hazırladım.
Domates-salatalık lezzetlenmeye başladığı için bol domates salatalıklı roka salatası hazırladım.
Eskiden roka salatasına beyaz peynir koyardım, daha sonra burgu peynir koymaya başladım.
Bu aralar top peynir koyuyorum, top peynirin daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Peynir, zeytin çeşitleri ve kendi yaptığım reçellerle menüyü tamamladım.
11 Mayıs 2018 Cuma
9 Mayıs 2018 Çarşamba
AKŞAM YEMEĞİ-11
Hafta sonu şehir dışından yatılı misafirlerim vardı.
Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı masalarının resimlerini çektim.
Bir sonra ki bölümde kahvaltı masasına ait resimleri de yayınlayacağım.
Akşam yemeğinde 7 kişi, sabah kahvaltısında 10 kişiydik.
Yemek için mönüyü oluştururken, bazı şeyleri dikkate aldım.
Mesela gelenlerden birisi oğlum olduğu için, onun için bir akşam önce yaprak sardım.
Yaprak sarma için Ekim ayında denemek için "Kavanozda Yaprak Saklama" yöntemi ile kaldırdığım asma yapraklarını kullandım.
Sonuçtan memnun muyum?
Çok memnunum 😍😍😍
Yaprakları kavanoza doldurduğum ve açtığım gün resimlerini çekmiştim.
Sonuçtan memnun kalınca hemen kavanozda yaprak saklama ile ilgili bol resimli bir yazı hazırladım.
Kavanozda yaprak nasıl saklanır? tarifi 👉BURADA
Sarmayı misafirlerimizin İstanbul'a ne zaman ulaşacağı belli olmadığı için, ısıtma telaşı olmasın diye zeytinyağlı hazırladım.
Baharın en güzel nimetlerinden semizotu ile yoğurtlu semizotu salatası hazırladım.
Son dönemde semizotu salatalarını nohut soslu yapıyordum ama bu sefer klasik yoğurtlu salata olarak hazırladım.
Ayrıca klasik kıvırcık salata hazırladım.
Çorba olarak süzme mercimek çorbası, ana yemek olarak karnıyarık, et kavurması ve pirinç pilavı hazırladım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı masalarının resimlerini çektim.
Bir sonra ki bölümde kahvaltı masasına ait resimleri de yayınlayacağım.
Akşam yemeğinde 7 kişi, sabah kahvaltısında 10 kişiydik.
Yemek için mönüyü oluştururken, bazı şeyleri dikkate aldım.
Mesela gelenlerden birisi oğlum olduğu için, onun için bir akşam önce yaprak sardım.
Yaprak sarma için Ekim ayında denemek için "Kavanozda Yaprak Saklama" yöntemi ile kaldırdığım asma yapraklarını kullandım.
Sonuçtan memnun muyum?
Çok memnunum 😍😍😍
Yaprakları kavanoza doldurduğum ve açtığım gün resimlerini çekmiştim.
Sonuçtan memnun kalınca hemen kavanozda yaprak saklama ile ilgili bol resimli bir yazı hazırladım.
Kavanozda yaprak nasıl saklanır? tarifi 👉BURADA
Sarmayı misafirlerimizin İstanbul'a ne zaman ulaşacağı belli olmadığı için, ısıtma telaşı olmasın diye zeytinyağlı hazırladım.
Baharın en güzel nimetlerinden semizotu ile yoğurtlu semizotu salatası hazırladım.
Son dönemde semizotu salatalarını nohut soslu yapıyordum ama bu sefer klasik yoğurtlu salata olarak hazırladım.
Ayrıca klasik kıvırcık salata hazırladım.
Çorba olarak süzme mercimek çorbası, ana yemek olarak karnıyarık, et kavurması ve pirinç pilavı hazırladım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
7 Mayıs 2018 Pazartesi
TAZE BAKLALI PİRİNÇ PİLAVI
Bakla ile pilav tarifleri genellikle iç bakla ile yapılan pilavları kapsar.
Oysa ki taze bakla ile de pilav yapılıyor.
Özellikle körpe taze bakla ile nefis bir pilav oluyor.
Bu tarifi Lezzet dergisinin Web sitesinde gördüm, hazırladım.
Umduğumdan çok daha güzel oldu.
Bakla için "baharı müjdeleyen sebze" dendiği için sunumun da bahar renkleri olan pembeli ürünleri kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Oysa ki taze bakla ile de pilav yapılıyor.
Özellikle körpe taze bakla ile nefis bir pilav oluyor.
Bu tarifi Lezzet dergisinin Web sitesinde gördüm, hazırladım.
Umduğumdan çok daha güzel oldu.
Bakla için "baharı müjdeleyen sebze" dendiği için sunumun da bahar renkleri olan pembeli ürünleri kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)