10 Ekim 2018 Çarşamba

KIZILCIKLI MİLKSHAKE

Muhterem'le Afiyetle
Geçen yaz köyde ki meyve ağaçlarında bol bol meyve vardı.
Kapımızın önünde ki erik ağacında ki erikleri dağıta dağıta bitirememiştik.
Kızılcık ağacı da bol meyve vermişti.
Bu yıl ne yazık ki pek çok meyve ağacı yeteri kadar meyve vermedi.
Erik ağacından 5-6 tane erik ancak kopardık.
Kızılcık ağacında bizim köye gittiğimiz günlerde hiç meyve yoktu.
Allah'tan geçen yıl kızılcık bol olunca dondurucuya kaldırmıştım.
Bu sonbahar köyde kızılcıkla yaptığım tariflerimi dondurucuda ki kızılcık ile hazırladım.
"Kızılcıkla neler yaptın?" derseniz, birisi bugünkü tarifimiz olan sağlıklı soğuk içeceklerin arasında ayrı bir yeri olan milkshake oldu.
Birde kırmızı renkli ve ekşi meyvelerle çok güzel olan Crumble (kırıntı tatlısı) yaptım.
Geçen yaz yaptığım ama yayınlamaya fırsat bulamadığım Kızılcıklı Dondurma da yayın sırasını bekliyor.

9 Ekim 2018 Salı

TAZE FASULYE KONSERVESİ

Muhterem'le Afiyetle
Kışlık hazırlıklarınızı tamamladınız mı?
Ya da pek çok kişi gibi sebze-meyve fiyatları yüzünden bu sene fazla bir şey yapmamaya mı karar verdiniz?
Bu yaz sebzelerin, özellikle domatesin fiyatı ev hanımlarını fazlasıyla üzdü.
Taze olarak tüketmek dışında, kışlık hazırlık olarak menemen yapmak için kilolarca domatese ihtiyaç oluyor.
Bu sene düşmek bilmeyen fiyatlar yüzünden eminim pek çok evde menemen, domates sosu yapılmadı😔

4 Ekim 2018 Perşembe

BAMYA DOLMASI

Muhterem'le Afiyetle
Başlığı görünce "Bamya dolması mı? yok artık" dediğinizi duyar gibiyim.
Bu tarifle ilk karşılaştığımda bende aynı tepkiyi vermiştim.
Bamya dolması için büyük boy bamya da kullansanız çok emek isteyen bir tarif.
Bazı tariflerde bamyanın külah kısmı kesiliyor ve içine kıymalı harç dolduruluyor.
Ben ilk bamyaları o şekilde doldurmaya çalıştım ama çok oyalayınca karnıyarık gibi karnını kesip doldurmaya karar verdim.
Emin olun bu şekilde yapmak çok daha kolay oldu.
Bamya demek, limon suyu ile oluşan ekşilik demek, bu sebeple dolma içini zeytinyağlı hazırladım.
Bol bol limon ile pişirdim.
Limon hem ekşili tadını oluşturdu, hemde bamyanın sevilmeyen salyasının çıkmasını engelledi.
Tadı nasıldı derseniz, yaparken çok emek verilen ama bir çırpıda biten yaprak sarması gibiydi 😍
"Afiyetle Kalın"