16 Aralık 2018 Pazar

BAL KABAKLI TART KEK

Muhterem'le Afiyetle
Bal kabağı sonbaharın ve kış aylarının en göz alıcı meyvelerinden birisidir.
Not;
Bal kabağı sebze zannedilse de aslında meyvedir.
Pek çok evde kışın en azından 1 kere bal kabağı tatlısı yapılır.
Diğer hamur tatlılarına ve şerbetli tatlı çeşitlerine bakarak daha sağlıklıdır.
Hele bir de az şekerle pişirdiyseniz sağlıklı bir meyve tatlınız oldu demektir.
Kabak tatlısı piştiği gün bir hevesle yenir, artanı buzdolabında bekler.
Bu tarif artan kabak tatlısını değerlendirmek için güzel bir öneri.
Tart kekin muhallebi kısmına isterseniz kendiniz (bu tarifte ki gibi) krema hazırlayabilirsiniz, isterseniz vanilyalı puding pişirebilirsiniz veya cremole gibi pişirme gerektirmeyen krema malzemesi kullanabilirsiniz.
Yada 1 kutu krema ile kabak püresini karıştırıp, onu tartın ortasına yerleştirebilirsiniz.

11 Aralık 2018 Salı

AKŞAM YEMEĞİ-13

Muhterem'le Afiyetle
Soğuk ve yağışlı havaların iyice arttığı bugünlerde, Kastamonu Çatalzeytin'de ki evimizde Eylül ayında hazırladığım akşam yemeği masası ile içinizi ısıtmaya karar verdim 😊
Bu masayı hazırladığım gün köyde de hava yağmurlu ve serindi.
Masayı balkona kurmuştum ama yemeği yer yemez soğuk yüzünden içeriye geçmiş, çayımızı içeride içmiştik.


10 Aralık 2018 Pazartesi

TRABZON HURMASI TARİFLERİ

Muhterem'le Afiyetle
Trabzon hurması yada bilinen diğer adı ile Cennet hurması ne yazık ki diğer meyveler kadar ilgi görmez ama sonbahar ve kış aylarının en göz alıcı ve faydalı meyvelerinin başında yer alır.
Olgunlaşmamış ham hali ile yediğiniz zaman buruk tadı yüzünden "bir daha yemem" diye düşündüğünüz meyveyi, olgunlaşıp tatlandığı zaman "bu benim yediğim buruk tatlı meyve olamaz" diye tanıyamazsınız bile.
Bu dosya da Trabzon hurması ile hazırladığım tarifleri bir araya topladım.
Bu tarifler arasında, marmelat-tatlı-top kek-dondurma-muhallebi-bonbon-milkshake gibi tarifler var.
Fakat olgunlaşmış Trabzon hurmasını hiç bir işleme tabii tutmadan, üstünden küçük bir kapak açarak, rafadan yumurta yer gibi kaşıkla yiyebilirsiniz.
Birde içine tarçın serpip, ceviz içi ufalarsanız tek kelime ile nefis olur.