Ispanak, kış aylarının demirbaş sebzelerinden biridir.
İyidir, hoştur ama ayıklamak ve yıkamak pek çok insanın ıspanaktan uzak kalmasına sebeptir.
En sık pirinçli yemeği, böreği ve yumurtalısı yapılır.
Bugünkü tarifimizde yeşil mercimekle pişiriliyor.
Bazı tariflerde içine bulgur da eklendiğini gördüm ama ben çok karışık olmasın diye tercih etmedim.
Oldukça besleyici, lezzetli bir yemek.
Bu haliyle vejetaryen beslenme için çok uygun.
Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Biraz daha lezzetlenmesini isterseniz kıymalı olarak yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
7 Ocak 2019 Pazartesi
4 Ocak 2019 Cuma
AKŞAM YEMEĞİ-14
Bu masayı Kasım ayının başında hazırladım.
O günlerde abim ve yengem şehir dışında olduğu için sadece annem ve yeğenim için hazırlamıştım.
2 kişi de biz olunca 4 kişilik bir masa oldu.
Menüde kırmızı mercimek çorbası, patlıcan musakka, pirinç pilavı, fırında soslu tavuk, havuçlu şehriye salatası, kıvırcık salata vardı.
Musakkanın patlıcanlarını daha hafif olması için yağda kızartmadan fırında ön pişirme yaptım, daha sonra musakka olarak olarak hazırlayıp, fırında pişirdim.
Tavuk butlarını da soslayarak fırında pişirdim.
Böyle bir menüye çok yakıştığı için pirinç pilavı hazırladım.
Misafir masalarında mutlaka bir yoğurtlu salata bulunduruyorum, bu masa için havuçlu şehriye salatası hazırladım.
Klasik olarak da kıvırcık salata yaptım.
Tatlı olarak çok hafif bir tatlı olan kadayıflı muhallebi hazırladım.
O günlerde abim ve yengem şehir dışında olduğu için sadece annem ve yeğenim için hazırlamıştım.
2 kişi de biz olunca 4 kişilik bir masa oldu.
Menüde kırmızı mercimek çorbası, patlıcan musakka, pirinç pilavı, fırında soslu tavuk, havuçlu şehriye salatası, kıvırcık salata vardı.
Musakkanın patlıcanlarını daha hafif olması için yağda kızartmadan fırında ön pişirme yaptım, daha sonra musakka olarak olarak hazırlayıp, fırında pişirdim.
Tavuk butlarını da soslayarak fırında pişirdim.
Böyle bir menüye çok yakıştığı için pirinç pilavı hazırladım.
Misafir masalarında mutlaka bir yoğurtlu salata bulunduruyorum, bu masa için havuçlu şehriye salatası hazırladım.
Klasik olarak da kıvırcık salata yaptım.
Tatlı olarak çok hafif bir tatlı olan kadayıflı muhallebi hazırladım.
2 Ocak 2019 Çarşamba
KESTANELİ TART KEK
Yeni yılınız kutlu olsun.
Yeni yıla tatlı tarifi ile başlama geleneğime, bu yılda devam edeyim dedim.
Kış akşamlarının en sevilen atıştırmalıklarından birisi olan kestane ile hazırladığım tart kek, yeni yılın ilk tarifi olacak.
Tart kekin kek kısmını her zaman ki gibi hazırladım.
Krema kısmında, krema ya da muhallebi pişirmedim.
Kestane püresi ile kremayı karıştırdım.
Krema nötr bir tada sahip olduğu için, kestane de sulu bir malzeme olmadığı için bu şekilde biraz tatsız ve kuru bir karışım oluyor.
Bende içine biraz süt, birazda krem şanti ve tarçın ilave ederek karışımı biraz daha lezzetlendirdim.
Kremanın verdiği yoğunluk ile tart dilimlendiğinde gayet güzel kesildi, krema kısmında yayılma olmadı.
Son resimde dilimlenmiş halini görebilirsiniz.
Üzerini süslerken haşlanmış, bütünlüğünü korumuş kestaneleri kullandım.
Biraz renk ve fresh bir etki vermesi içinde ayrıca nar taneleri kullandım.
İsterseniz erimiş çikolata ile üzerine dekoratif çizgiler yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Yeni yıla tatlı tarifi ile başlama geleneğime, bu yılda devam edeyim dedim.
Kış akşamlarının en sevilen atıştırmalıklarından birisi olan kestane ile hazırladığım tart kek, yeni yılın ilk tarifi olacak.
Tart kekin kek kısmını her zaman ki gibi hazırladım.
Krema kısmında, krema ya da muhallebi pişirmedim.
Kestane püresi ile kremayı karıştırdım.
Krema nötr bir tada sahip olduğu için, kestane de sulu bir malzeme olmadığı için bu şekilde biraz tatsız ve kuru bir karışım oluyor.
Bende içine biraz süt, birazda krem şanti ve tarçın ilave ederek karışımı biraz daha lezzetlendirdim.
Kremanın verdiği yoğunluk ile tart dilimlendiğinde gayet güzel kesildi, krema kısmında yayılma olmadı.
Son resimde dilimlenmiş halini görebilirsiniz.
Üzerini süslerken haşlanmış, bütünlüğünü korumuş kestaneleri kullandım.
Biraz renk ve fresh bir etki vermesi içinde ayrıca nar taneleri kullandım.
İsterseniz erimiş çikolata ile üzerine dekoratif çizgiler yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)