17 Mayıs 2019 Cuma

PASTIRMALI KUŞKONMAZ

Muhterem'le Afiyetle
Bahar sebzelerinden olan kuşkonmaz Türk halkının çok fazla tercih etmediği bir sebze.
Çoğu semt pazarında bulunmaz, büyük pazarlarda, tercih edildiği semtlerin pazarlarında ve büyük marketlerde rahatlıkla bulunabilir.
Ben kuşkonmazı genellikle Bakırköy Pazarından alıyorum.
Geçen bahar hem çorbasının hemde kaşarlısının tariflerini vermiştim.
Bugünkü bölümde tarifini vereceğim pastırmalı kuşkonmazı geçen bahar hazırlamıştım ama tarifini vermek bu bahara kaldı.
Pastırma olarak her zaman olduğu gibi Kastamonu pastırması kullandım.


14 Mayıs 2019 Salı

GÜVEÇTE PÜRELİ ET

Muhterem'le Afiyetle
Ramazan ayında iftar da ağırladığımız misafirler için menü oluşturmak, o yemekleri yapmaktan daha zor olabiliyor.
Misafirinizin neyi sevip sevmediğini bilmiyorsanız işiniz daha da zorlaşıyor.
O zaman klasik tariflere yer verip işinizi şansa bırakmıyorsunuz.
Bugünkü tarifimiz olan güveçte püreli et, tam misafir menülerine yakışacak bir tarif.
Bu tarifi sevmeyen olmaz sanırım.
Misafir menülerinde pilav mutlaka bulunuyor.
Pilavın yanında da mutlaka bir garnitür ve et ürünü ile birlikte servis yapılıyor.
Bu tarifte, garnitür olan püreyi ayrıca servis yapmak zorunda değilsiniz.


9 Mayıs 2019 Perşembe

ÇİLEKLİ, MUHALLEBİLİ PRATİK PASTA

Muhterem'le Afiyetle
Yemek blogculuğunun en hareketli mevsimi bence bahar aylarıdır.
Ömrü çok az olan bahar sebzeleri ve meyveleri tezgahlara çıktığı anda onlarla tarifler hazırlayıp yayınlamak gerekiyor.
Elbette baharda sadece bahara özgü sebze ve meyveler çıkmıyor.
Birde çeşit çeşit yenilebilir otlar var ki çoğu baharda bir kaç hafta tezgalarda olup, sonra birden yok oluyorlar.
Taze otlarla da çıktıkları anda tarifler hazırlayıp yayınlamak gerekiyor.
Yaz ve kış aylarında ki sebze ve meyvelerin, bütün bir mevsimi, ayları kapsayan uzun bir dönemi var.
Bahar sebze ve meyvelerinin ömrü ise haftalarla sınırlı.
Baharda yaptıklarınızı, mevsimi geçmeden yayınlamak gerektiği için çok koşturmalı, hareketli bir sezon oluyor.