29 Temmuz 2019 Pazartesi
NURANİYE (PİRİNÇLİ KABAK SALATASI)
Sıcak yaz günlerinde hazırlayabileceğiniz, yoğurtlu hafif bir tariftir.
Bu salatayı diğer kabak salatalarından ayıran özelliği içinde haşlanmış pirinç bulunması.
Nuraniye hazırlarken ben çoğu zaman artan pirinç pilavını kullanıyorum.
Kabak çok sulu bir sebze olduğu için içindeki pirinç fazla sulanmasını engelliyor.
Pirinç sayesinde daha tok tutucu bir salata oluyor.
24 Temmuz 2019 Çarşamba
ÇAY MASASI-41
Kızım yaz tatili için yanımıza gelmişti.
Bu masayı kuzenleri ile bir araya geldiği gün hazırladım.
Haberli bir buluşma değildi, o sebeple mütevazi ve pratik tariflerle 1-2 saat içinde masayı kurdum.
Bu buluşmadan 2 gün sonra tatile gittiğimiz için yayınlama fırsatım olmadı.
İstanbul'a döndükten sonra da menüde bulunan vişne ve semizotunun mevsimi geçtiği için yayınlamak istemedim.
Şimdi ise vişne ve semizotunun en güzel zamanları, bu masanın hazırlandığı gün olan ürünleri bol bol bulabilirsiniz.
22 Temmuz 2019 Pazartesi
VİŞNELİ CRUMBLE
Bahar aylarında "bir yemek bloggerinin en yoğun olduğu zaman bahar aylarıdır" demiştim.
Fakat yaz aylarında ki hareketliliği unutmuşum sanırım.
Yaz aylarında da bazı sebze ve meyveler sadece bir kaç hafta tezgahta görünüp yok olabiliyor.
Mesela bugünkü tarifimizde kullandığımız vişne çıktıktan sonra bir kaç hafta içinde tezgahlardan kalkıyor.
Bu süre içinde vişne alıp buzluğa kaldırmak, konservesini yapmak, reçel kaynatmak, blogda yayınlamak için farklı vişneli tarifler hazırlamak bayaa koşuşturmaya sebep oluyor.
Vişneli bir şeyler yapmanın, buzluğa kaldırmanın en zor tarafı elbette çekirdeklerini çıkarmak😒
Tek tek o çekirdekleri çıkarmak çok zahmetli olsada kullandığınız zaman büyük kolaylık oluyor.
Geçtiğimiz haftalarda günlerimin çoğu vişne çekirdeği ve sarı kiraz çekirdeği çıkarmakla geçti.
Vişnelerin bir kısmını buzluğa kaldırdım, bir kısmını reçel yaptım.