Son yıllarda tavuğun üretim sürecinin sağlıklı olmadığı ile ilgili çıkan haberler yüzünden pek çok kişi tavuk ve tavuk ürünlerini kullanmıyor.
Bizde mümkün oldukça tavuktan uzak duruyoruz.
Tavuğa alternatif olarak Hindi tercih ediyoruz.
Eskiden hindi eti kolaylıkla bulunan bir ürün değildi, benim çocukluğumda sadece yılbaşı zamanı ortaya çıkardı.
Şimdi pek çok firma parçalanmış hindi eti üretimi yapıyor.
Marketlerin et-tavuk reyonunda hindinin istediğiniz bölgesini alabiliyorsunuz.
Hindi kapama, göğüs, but, baget, ızgara tava gibi çeşitleri var.
Bu ürünlerle hazırladığım hindili tariflerim;
Hindi Kapama
Taze Patatesli Hindi But
Hindi Yahnisi
16 Aralık 2019 Pazartesi
12 Aralık 2019 Perşembe
PANCARLI KARNABAHAR TURŞUSU
Kış sebzelerinden olan Karnabahar ile son yıllarda oldukça farklı tarifler hazırlanıyor.
Mesela Karnabahar kısırı, Karnabahar tabanlı pizza gibi.
Karnabahar ufalanan yapısı sayesinde şekilde şekile girebiliyor.
Bu tür tarifleri ilgi ile takip ediyorum fakat henüz denemedim, daha klasik karnabahar tariflerini yapmaya devam ediyorum.
Karnabahar turşu olarak da çok lezzetli oluyor.
Fakat beyaz rengi ile çok göz alıcı bir rengi olmuyor.
Tabii turşunun içine bugünkü tarifimizde olduğu gibi kırmızı pancar dilimleri attığınız zaman turşunuz çok canlı, göz alıcı bir renge sahip oluyor.
Mesela Karnabahar kısırı, Karnabahar tabanlı pizza gibi.
Karnabahar ufalanan yapısı sayesinde şekilde şekile girebiliyor.
Bu tür tarifleri ilgi ile takip ediyorum fakat henüz denemedim, daha klasik karnabahar tariflerini yapmaya devam ediyorum.
Karnabahar turşu olarak da çok lezzetli oluyor.
Fakat beyaz rengi ile çok göz alıcı bir rengi olmuyor.
Tabii turşunun içine bugünkü tarifimizde olduğu gibi kırmızı pancar dilimleri attığınız zaman turşunuz çok canlı, göz alıcı bir renge sahip oluyor.
9 Aralık 2019 Pazartesi
BAL KABAKLI ETİMEK TATLISI
Mevsim tam bal kabağı mevsimi, bugünlerde pazar tezgahlarında market ve manavlarda bol bol bal kabağı var.
Üstelik bu bal kabakları kesmesi çok zor olan kabuklarından temizlenmiş olarak satılıyor.
Bazen bize memleketten bal kabağı geliyor, kabuklarını soymanın çok zor bir iş olduğunu oradan biliyorum.
Onun için pazarda satılan kabukları soyulmuş kabaklarla tarifler yapmak bana hiç zor gelmiyor.
Bugünkü bölümümüzün konusu olan "Bal Kabaklı Etimek Tatlısı" tarifini akşam yemeği misafirlerim için hazırladım.
Menüsünde bu tatlı olan akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA
Klasik Etimek tatlısını bal kabağı ile renklendirip, lezzetlendirmek için harika bir tarif.
Yapım aşamasında ki uzun tarif gözünüzü korkutmasın, ben biraz fazla ayrıntılı yazınca tarif bölümü uzadı.
Gayet pratik bir tarif, hele evde kabak tatlısı varsa işiniz yarı yarıya bitmiş demektir.
Üstelik bu bal kabakları kesmesi çok zor olan kabuklarından temizlenmiş olarak satılıyor.
Bazen bize memleketten bal kabağı geliyor, kabuklarını soymanın çok zor bir iş olduğunu oradan biliyorum.
Onun için pazarda satılan kabukları soyulmuş kabaklarla tarifler yapmak bana hiç zor gelmiyor.
Bugünkü bölümümüzün konusu olan "Bal Kabaklı Etimek Tatlısı" tarifini akşam yemeği misafirlerim için hazırladım.
Menüsünde bu tatlı olan akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA
Klasik Etimek tatlısını bal kabağı ile renklendirip, lezzetlendirmek için harika bir tarif.
Yapım aşamasında ki uzun tarif gözünüzü korkutmasın, ben biraz fazla ayrıntılı yazınca tarif bölümü uzadı.
Gayet pratik bir tarif, hele evde kabak tatlısı varsa işiniz yarı yarıya bitmiş demektir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)