İrmikli damla tatlısını, 2018 yılında bir iftar daveti için hazırlamış, tarifini vermek için resimlerini çekmiştim.
Fakat bugün-yarın derken tarifi yayınlamak bugünlere kaldı.
Damla tatlısı, Bal Parmak Tatlısı ve İrmikli Kesme Tatlı gibi irmikle hazırlanan, dışı irmikle kaplanan bir tatlı.
Tatlının çabuk toparlanan kolay bir hamuru var.
Görünümü su damlasına benzediği için bu ismi almış.
Diğer irmikli tariflerden daha şık bir görüntüsü var.
Ortasına iç badem çok yakıştığı için genellikle badem tercih ediliyor.
Fakat çeyrek ceviz içi, fıstık gibi daha hesaplı kuruyemişlerde kullanılabilir.
Tarifi "Kibarın Mutfağı" (http://www.kibarinmutfagi.com/2017/12/irmik-mantolu-damla-tatls-tarifi.html) sayfasından aldım.