23 Ocak 2021 Cumartesi

İRMİKLİ, BAL KABAĞI TATLISI

Bizde bal kabağı genellikle tatlı olarak hazırlanır.
Bal kabağı, tuzlu tariflerde mesela çorba, börek, yemek, dolma olarak da pek çok tarifte kullanılıyor.
Çorbasını yadırgamadan içiyorum, annemin mısır bulguru ile birlikte bir iç hazırlayarak yaptığı bal kabaklı kara lahana dolmasına bayılıyorum ama börek içi olarak hiç sevemedim, yiyemiyorum.
Bazı tuzlu kabak tarifleri de çok ilgimi çektiği için not aldım, o tarifleri seveceğimi düşünüyorum.
Yaptığım zaman buradan da tariflerini yayınlarım. 
Tarifini verdiğim bal kabaklı tariflerin linkini aşağıya👇 ekliyorum.

20 Ocak 2021 Çarşamba

ELMA CİPSİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifim çayın yanında sağlıklı atıştırmalık arayanlar için çok uygun bir tarif.
Evde sağlıklı cipsler yapmak çok kolay.
Pek çok sebze ve meyveden cips yapabilirsiniz.
Sulu ve nemli olan sebze meyveler (kabak-kivi gibi) biraz zor olsada onlardan bile cips yapabilirsiniz.
Elma, Portakal, Ayva, Armut, Pancar, Yer Elması ve tabii ki patates en kolay cip yapılabilen meyve sebzeler.
Nişastalı yapısı olanlar çok daha kolay suyunu kaybedip çıtırlaşıyorlar.
Cips yapmanın en zor tarafı, en düşük ısıda uzun sürede pişmesini beklemek.
Isıyı biraz yüksek tutarsanız bir anda yanabiliyor.
Cipslerinizi hava almayan kapaklı kaplarda saklayın.
Hava alınca çıtırlığını kaybediyor ama yumuşasa bile tadı şahane oluyor.
Bugünkü tarifte meyve olarak elma kullandım.
Elma cinsi olarak Amasya elması kullandım, pişince bile o muhteşem kokusunu kaybetmedi.
Daha önce tarifini verdiğim elmalı tariflerimin ve cips tariflerimin linkini aşağıya ekledim.

16 Ocak 2021 Cumartesi

KIRMIZI BİBERLİ HUMUS

Muhterem'le Afiyetle

Humus sever misiniz?
Pek çok kişi humusu yoğun bir tada sahip olduğu için tercih etmiyor.
Bizim evde de humus orijinal hali ile pek yenmiyor.
Bende humusun farklı malzemelerle çeşnilendirerek hazırlanan tariflerini yapıyorum, bu hali ile çok severek yeniyor.
Humus ile yaptığım diğer tariflerin linkini aşağıya ekledim.
Kırmızı biber ile hazırlanan humus için isterseniz kendi yaptığınız közlenmiş kırmızı biberleri kullanabilirsiniz.
"Biber közlemekle uğraşamam" derseniz o zaman 1 kavanoz kırmızı biber turşusu da işinizi görüyor.
Üstelik turşunun kendine has tadı humusa çok yakışıyor.