Bugünkü tarifim, kış aylarının en önemli sebzelerinden olan Ispanak ile hazırlanıyor.
Bu tarifte Ispanak, soğan ve kırmızı biber ile su eklenmeden kavurma usulü pişiriliyor.
Patates püresi üzerinde servis yapılıyor.
Patates püresini isterseniz Borcam gibi bir tepsiye yerleştirebilirsiniz, bu tarifte olduğu gibi tart kalıbına da yerleştirebilirsiniz.
Ben görüntü açısından daha etkileyici olduğu için tart kalıbını tercih ettim.
Ispanağı sade olarak kullanabilirsiniz. üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis yapabilirsiniz.
Masada göz dolduran, şık bir tarif.
Akşam yemekleri veya çay davetleri için hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifteki gibi altında patates püresi olan ama fırında pişen "Püreli Ispanak Graten" tarifim 👉BURADA