7 Şubat 2021 Pazar

KAHVALTI MASASI 74-KÖYDE AİLE KAHVALTISI (14)

Muhterem'le Afiyetle

Bugün, geçtiğimiz yaz köydeki evimizde hazırladığım büyük aile kahvaltısına ait resimleri yayınlayacağım.
Geçtiğimiz yıllarda, her yaz köye gittiğimiz zaman eşimin ailesinin bir arada olduğu kahvaltı masaları hazırlardım.
Bu yaz köye gittiğimiz ilk günlerde Corona virüs sebebiyle kalabalık misafir gruplarını ağırlamadım.
Daha sonra az sayıda misafirin olduğu, balkonda veya veranda da masalar hazırladım. 
Yaz aylarında virüsün etkisinin azalması ve genellikle açık havada olmanın verdiği rahatlıkla toplanıyorduk.
Bu masayı kalabalık olduğumuz için balkona hazırlayamadım, kapının önünde veya veranda da hazırlamak isterdim ama o gün bana yardım edecek kimse yoktu.
Oğlum bir iş sebebiyle Konya'ya gitmişti, kızım virüs sebebi ile bu yaz Kastamonu'ya gelemedi.
Bu tür kalabalık kahvaltılarda en büyük yardımcılarım oğlum ve kızım, onlar olmayınca bunca malzemeyi dışarı taşıyamayacağım için mecburen evin içinde hazırladım.

2 Şubat 2021 Salı

TART KALIBINDA, PÜRELİ ISPANAK

Muhterem'le Afiyetle

Bugünkü tarifim, kış aylarının en önemli sebzelerinden olan Ispanak ile hazırlanıyor.
Bu tarifte Ispanak, soğan ve kırmızı biber ile su eklenmeden kavurma usulü pişiriliyor.
Patates püresi üzerinde servis yapılıyor.
Patates püresini isterseniz Borcam gibi bir tepsiye yerleştirebilirsiniz, bu tarifte olduğu gibi tart kalıbına da yerleştirebilirsiniz.
Ben görüntü açısından daha etkileyici olduğu için tart kalıbını tercih ettim.
Ispanağı sade olarak kullanabilirsiniz. üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis yapabilirsiniz.
Masada göz dolduran, şık bir tarif.
Akşam yemekleri veya çay davetleri için hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifteki gibi altında patates püresi olan ama fırında pişen "Püreli Ispanak Graten" tarifim 👉BURADA

28 Ocak 2021 Perşembe

MOR HAVUÇ ÇORBASI

Muhterem'le Afiyetle
Mor havuç kullanır mısınız?
Açıkçası ben hiç mor havuç almazdım.
Bir kaç ay önce, kullandığım antioksidan deposu olan mor sebzelere bir de mor havucu eklemeye karar verdim.
Pazardan 1 kilo aldım.
Niyetim salatalara rendelemek, yada yoğurtlu tarator olarak hazırlamaktı.
Her iki şekilde de kullandım.
Bir gün pirinç salatası yapmak için garnitürleri hazırlarken, içine mor havuç küpleri de atmaya karar verdim.
Mor havucu küp küp doğrayıp, suda haşladım.
Suyun içinden kevgirle alınca haşlanan suyu kaldı.
Akşama da tarhana çorbası yapacaktım, bu suyu kullanarak çorbayı yaptım.
Rengine tek kelime ile bayıldım, o günden sonra sık sık tarhana çorbamı içine salça eklemeden mor havuç rendeleyerek pişirdim.
Sebzeler içinde en güzel renk verenin kırmızı pancar olduğunu düşünürüz.
Mor havuçta muhteşem rengini piştiği yemeğe veren nadir sebzelerden birisiymiş.
Eğer mor renk seviyorsanız, mor renkli konseptli masalar kurmayı planlıyorsanız, mor havuç tariflerinize çok güzel renk verecektir.