19 Ekim 2021 Salı

AKŞAM YEMEĞİ-25

Muhterem'le Afiyetle

Yine uzun bir aradan sonra Kastamonu'dan merhaba!
Yaz tatilleri dışında sayfamı bu kadar uzun aralıklarla yazısız bırakmazdım.
Fakat Kastamonu'da köydeki evimizde olduğum zamanlar yazı yazmak, tarif vermek için hiç fırsat bulamıyorum. 
Yaz tatilleri dışında köye gelmiyorduk ama Bozkurt'ta ki sel felaketine sebep olan yağışta bizim evimizin çatısı da çok akıttı.
Sel felaketinden sonra hazırladığım yazı 👉BURADA
Çatının tamir edilmesi gerekiyordu, ayrıca sel afetinden sonra acele ile evden çıkıp, İstanbul'a döndüğümüz için yarım kalan bazı şeyleri toparlamak için tekrar köye geldik.
Evle ilgili işler dışında ayrıca ceviz ve mevsim meyvelerinin toplanması, bahçedeki ürünlerin sökülmesi, çalısının sökülmesi, kışlık odun hazırlamak gibi bahçe işleri de yaptığımız işlerin arasındaydı.
Ayrıca hava soğuk ve yağmurlu olduğu için soba kurduk, onunda kendine göre hem güzelliği hemde külfeti var.
En güzeli ise Sonbahar'ın muhteşem renkleri ile dolu ağaçların arasında olup, onların günden güne sararmasına şahit olmak.

17 Ekim 2021 Pazar

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN!

Muhterem'le Afiyetle

HAYIRLI KANDİLLER!
Mevlid, Arapça "doğum zamanı" demektir.
Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye "Mevlid gecesi" denir.

Çünkü bu gece, dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.

İslamiyette bu gece, Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.

 

24 Eylül 2021 Cuma

FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ

Muhterem'le Afiyetle

Bugünkü tarifim, mevsimin getirdiği lezzetlerden olan Mürdüm eriği ile hazırlanıyor.
Köyde muhteşem meyveleri olan Mürdüm Eriği ağacımız var.
Eğer bol ürün verdiği bir sezon olursa erikle bol bol tarifler hazırlıyorum.
Bu yılda çok şükür bol meyve verdi.
Aile, akraba ve komşularımıza dağıttıktan sonra bize kalanları değerlendiriyorum.
Eskiden kış için reçel de hazırlıyordum ama geçen yıldan beri şekersiz marmelat hazırlıyorum.
*Erikle hazırladığım tariflerin linkini aşağıya ekledim.
Bu yıl bu tarifi internette gördüğüm zaman çok hoşuma gitti.
Hem sağlıklı, hemde çok pratik bir tarif.
Evde bol bol mürdüm eriği olunca onu kullandım ama Anjelik erik gibi kırmızı renkli eriklerle de çok güzel olacaktır.
Eriği fırında pişirdikten sonra isterseniz ılık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Ya da dondurma, muhallebi gibi yiyeceklerin üzerine sos gibi yerleştirip, servis yapabilirsiniz.