24 Eylül 2021 Cuma

FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ

Muhterem'le Afiyetle

Bugünkü tarifim, mevsimin getirdiği lezzetlerden olan Mürdüm eriği ile hazırlanıyor.
Köyde muhteşem meyveleri olan Mürdüm Eriği ağacımız var.
Eğer bol ürün verdiği bir sezon olursa erikle bol bol tarifler hazırlıyorum.
Bu yılda çok şükür bol meyve verdi.
Aile, akraba ve komşularımıza dağıttıktan sonra bize kalanları değerlendiriyorum.
Eskiden kış için reçel de hazırlıyordum ama geçen yıldan beri şekersiz marmelat hazırlıyorum.
*Erikle hazırladığım tariflerin linkini aşağıya ekledim.
Bu yıl bu tarifi internette gördüğüm zaman çok hoşuma gitti.
Hem sağlıklı, hemde çok pratik bir tarif.
Evde bol bol mürdüm eriği olunca onu kullandım ama Anjelik erik gibi kırmızı renkli eriklerle de çok güzel olacaktır.
Eriği fırında pişirdikten sonra isterseniz ılık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Ya da dondurma, muhallebi gibi yiyeceklerin üzerine sos gibi yerleştirip, servis yapabilirsiniz.


plums recipes

FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ;
Malzemeler;
Yarım kilo mürdüm eriği,
1 yemek kaşığı esmer veya beyaz toz şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı vanilya.

FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ TARİFİ;
Erikleri yıkayın, ortadan ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın.
Kestiğiniz erikleri fırın kabına dizin.

Küçük bir kasenin içinde tarçın, toz şeker ve vanilyayı karıştırın.

Hazırladığınız tarçınlı karışımı eriklerin üzerine birer kaşık dökün.

Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.

plum

İsterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.

Ben vanilyalı dondurma ile birlikte servis yaptım.
"Afiyet Olsun"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...