29 Aralık 2021 Çarşamba

ARTAN PİLAVDAN SÜTLAÇ

Muhterem'le Afiyetle
Artan pilavdan sütlaç başlığını görünce eminim pek çok kişi "yok artık daha neler" demiştir.
Merak etmeyin gayet güzel oluyor.
Tabii sütlaç yapmak için şehriyesiz sade pilav kullanıyoruz.
Önce pilavı suda biraz kaynatarak yağlı ve tuzlu halini azaltıyoruz.
Bu işlemlerden sonra pirincin nişastası kalmadığı için biraz pirinç unu veya nişasta ilave ederek kıvam almasını sağlıyoruz.
Birde vanilya ve portakal kabuğu ile tadına aroma veriyoruz.
İşte bu kadar kolay.
Ben sadece ocakta pişirip servis yapıyorum.
Fakat isterseniz bu tarifi; bir miktar sütlacı yumurta sarısı ile karıştırıp, kaselerin üzerine ilave edip, fırının üst ızgarasında üzerini kızartarak, fırın sütlaç olarak da yapabilirsiniz.

21 Aralık 2021 Salı

SUCUKLU, KURU DOMATESLİ KEK

Muhterem'le Afiyetle

Bugünkü tarifim sucuklu, kuru domatesli tuzlu bir kek.
Bu tarif hem kahvaltılara, hemde çay masalarına çok yakışacak bir tarif.
Kuru domatesi çok sevdiğim için kuru domatesle yapılan tarifleri gördüğüm zaman hemen not alırım. 
Bu tarifi "Cananın Guşanası (Canan Belen)" sayfasında gördüm.
Malzemelerini temin eder etmez hazırladım.

13 Aralık 2021 Pazartesi

KUŞKONMAZ SOTE

Muhterem'le Afiyetle

Bugunkü tarifim daha çok garnitür olarak hazırlanan bir tarif.
Et, tavuk, köfte gibi yemeklerin yanına çok güzel eşlik eder.
Ben yürek pişirdiğim zaman yüreğe eşlik etmesi için hazırlamıştım.
Bu tarifi isterseniz bir yemeğin yanında garnitür olarak, isterseniz zeytinyağlı yemek olarak servis yapabilirsiniz. 
Kuşkonmaz daha çok bahar ve yaz aylarında, bazı pazar tezgahlarında bulunur.
Bazı büyük marketlerde ise her mevsim bulunur.
Daha önce yayınladığım kuşkonmaz tariflerini aşağıya ekliyorum.