Artan pilavdan sütlaç başlığını görünce eminim pek çok kişi "yok artık daha neler" demiştir.
Merak etmeyin gayet güzel oluyor.
Tabii sütlaç yapmak için şehriyesiz sade pilav kullanıyoruz.
Önce pilavı suda biraz kaynatarak yağlı ve tuzlu halini azaltıyoruz.
Bu işlemlerden sonra pirincin nişastası kalmadığı için biraz pirinç unu veya nişasta ilave ederek kıvam almasını sağlıyoruz.
Birde vanilya ve portakal kabuğu ile tadına aroma veriyoruz.
İşte bu kadar kolay.
Ben sadece ocakta pişirip servis yapıyorum.
Fakat isterseniz bu tarifi; bir miktar sütlacı yumurta sarısı ile karıştırıp, kaselerin üzerine ilave edip, fırının üst ızgarasında üzerini kızartarak, fırın sütlaç olarak da yapabilirsiniz.