Bahar aylarının en sevdiğim tarafı taptaze otların ve yeşilliklerin ortaya çıkması oluyor.
Pazarlarda çok çeşitli otlar olsa da insan önce kendi bildiği otları alıp, pişiriyor.
Bugünkü tarifimin ana malzemesi; başka yerlerde Kaldirik-Ispıt-kabalak-tomara gibi isimlerle bilinen, bizim oralar ise "Hodan" olarak bilinen bir ot.
Bahar gelince Hodan özellikle çayırlarda, otlak alanlarda kendini gösterir.
Geçen ay Ramazan bayramı için köye gittiğimizde evimizin çevresi körpecik Hodan'larla doluydu.
Elbette fırsat bulur bulmaz Hodan topladım, haşladım, porsiyonladım ve buzluğa kaldırdım.
Bizde en az 1 poşet hodan buzlukta mutlaka bulunur.
Bu sayede Hodanın olmadığı diğer mevsimlerde de buzlukta ki hodanları kullanıp, tarifler hazırlayabiliyoruz.
Önümüzde ki günlerde farklı otlarla hazırladığım tariflere de yer vereceğim.