29 Haziran 2008 Pazar

MUHTEREM'LE AFİYETLE 2 YAŞINDA!

Muhterem'le Afiyetle resimleri
MUHTEREM'LE AFİYETLE 2 YAŞINDA !...
29 Haziran 2006 tarihinde blog dünyasına adım attım.
İnsanlık için küçük ama benim için büyük bir adım oldu : )
Blog açmayı Mayıs 2006'da düşünmeye başlamıştım ama bir türlü cesaret edemiyordum.
Kızımın ısrarları sonucunda (kızım bana benzemez biraz gözü karadır) onun yardımıyla ilk olarak "Blogcu.com" da Muhterem'le Afiyetle'yi açtık.
Blogcu'da da çok güzel günlerimiz oldu ama geçen yaz bitmek bilmeyen sorunlar yüzünden Blogspot'a geçtim.
İlk günler Blogspot'un düzenine alışmakta zorlansamda alıştım, buraya geçtiğime hiç pişman olmadım.
Geçen yıl 1. yıl dolayısıyla aşağıda ki kolaj resmi hazırlamıştım.
Bu yılda geleneği bozmayıp, 1 yıl içinde yayınladığım yemeklerden 2.yıl kolajı hazırladım.

1. yıl kolaj resimleri

Geçen yıl 1. Yıldönümü için yazdığım yazı 👉BURADA

"Afiyetle Kalın"

28 Haziran 2008 Cumartesi

ERİTME ÇİKOLATALI MUHALLEBİ


YEMEK ETKİNLİĞİ # 35 = ÇİKOLATA
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu;Çikolata.
Etkinliğimizin ev sahibi "Sevda Mavisi" blogundan Sevda'ya kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Çikolatayı neredeyse hepimiz çok sevip, bayıla bayıla yiyoruz.
Kilo yapıyormuş, şekerimizi yükseltiyormuş pek umursamıyoruz, bizi ilgilendiren tarafı çikolatanın salgıladığı mutluluk hormonu : )
Biz mutlu olmak için çikolata yiyoruz (bahanemiz sağlam).
Bizim evde de çikolata çok sevilir, eve aldığım çikolataları köşe bucak saklamam gerekiyor ki, lazım olduğunda elim boş kalmasın.
Eşim ve kızım tablet çikolata bulamasalar damla çikolatalarımı bulup, afiyetle yiyorlar.
Baba-kız bu konuda çok güzel işbirliği yaparlar : )
Tarifimize gelirsek;
Sütlü muhallebi pişirip, tart kalıbına döktüm.
Soğuyunca servis tabağına ters çevirip, yerleştirdim.
Soğuması için fazla zaman tanımamışım demek ki, biraz yayıldılar.
Üzerinde ki tart kalıbından dolayı oluşan boşluğa 2 tablet çikolatayı eritip, döktüm.
Üzerine evde olan Raffaello'lardan yerleştirdim.
Raffaello yerine Ülker'in King Top'undan da yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

25 Haziran 2008 Çarşamba

CUPCAKE FESTİVALİ


CUPCAKE FESTİVALİ= ÇİKOLATA SOSLU CUPCAKE
Yaman etkinliğimizin bu ay ki konusu cupcake (kapkek).
Etkinliğimizin ev sahibi Hayatın Tatları blogundan Zerrin'e kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Konumuza gelirsek, tepside-kalıpta-kapta farketmez, hepsi bildiğimiz kek.
Kap keklerin en sevdiğim tarafı, servisinin daha kolay olması.
Kekinizi şeker hamuru veya kuruyemişle süsleyerek yada bir sos dökerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Bu etkinlik için şeker hamuru ile süslenmiş kapkekler düşünüyordum ama eşim şeker hamurunu pek sevmediği için çikolata soslu hazırladım.
Kek hamurunu katı kıvamlı değil, daha akışkan yaptım.
Hamuru katı değil sıvı kıvamda olunca fırında pişme süresi daha da uzadı.
Kağıt kalıp yerine cam kaplarda pişirdim.
Kısık ayarda ağır ağır pişti ve kabardı.
Keki inanılmaz yumuşaklıkta, sünger gibi oldu.
"Afiyetle Kalın"