30 Aralık 2008 Salı

ÇAY DAVETİ-2


Çay davetleri kategorimize bu sefer masada hazırlanmış bir mönü ile değil, misafirler kalabalık olunca tabakta servis şeklinde bir mönü ekliyorum.
Kurban Bayramından 1 hafta sonra 15 kişilik bir misafir gurubum vardı.
Kalabalık olduğumuz için masa değil tabak hazırladım.
Bir değişiklik yaparak kurabiye yerine fırında kestane kebap yaptım.
Kestane günün konusu oldu diyebilirim.
Herkes çok memnun oldu.
Üstelik tam servise yakın fırından çıkardığım için sıcacıktı.
Aile arasında çok sevilen ve her Ramazan'da mutlaka iftara hazırladığım sebzeli börekte yine sevilerek yendi.
Birde kurban sonrası olduğu için etli börek yaptım, bu vesile ile kesilen kurbanımızdan misafirlerime ikram etmiş oldum.
Gurubumuzun en sevdiği çeşitlerden olan turşuda yine servis tabaklarının yanında yerini aldı.
Tabakta yer alanların isminin üzerine tıklayarak tariflerine ulaşabilirsiniz.

ÇAY DAVETİ MENÜSÜ;


Sebzeli Börek

Etli Börek

Yaprak Sarma

Kumpir

Cevizli Sarma Tatlısı

Kestane kebap ve Turşu.

"Afiyetle Kalın"

24 Aralık 2008 Çarşamba

PASTIRMALI ve SUCUKLU PİZZA


YE#40 PASTIRMA/SUCUK (Esra'nın anısına)
Bu ayın etkinlik konusu pastırma ve sucuk.
Ev sahibimiz sevgili Esra olacaktı ama ne yazık ki Esra'yı kaybettik.
Onun anısına sevgili Nihan ev sahipliğini üstlendi, konu olarakta Esra'nın en sevdiği yiyeceklerden olan pastırma ve sucuk olarak belirledi.
Nihan'a kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Canım arkadaşım Esra'ya Allah'tan rahmet diliyorum, nur içinde yat.
"Afiyetle Kalın"

PASTIRMALI ve SUCUKLU PİZZA;
Malzemeler;
Pizza hamuru için;
2.5- 3 su bardağı un,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
2 çorba kaşığı yoğurt,
yarım çay bardağı süt,
1 adet yumurta,
yarım paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
tuz.
Üzeri için;
10 dilim pastırma,
yarım kangal sucuk,
10 adet sosis,
2 adet domates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı;
Pizza hamurunun malzemelerini yoğurun.
Pizzayı pişireceğiniz tepsiyi pizzanın kolay çıkması için tereyağ ile yağlayıp, hafif unlayın.
Pizza hamurunu merdane ile tepsinin büyüklüğünde açın.
Kenarlarını hafif bombeli yapın ve ortasını bıçakla bir kaç yerinden delin.


Domatesi rendeleyip hamurun üzerine yayın, üzerine 3 adet pastırma dizin.


Sosisleri ve sucukları halka halka doğrayın ve pastırmanın üzerine dizin.


Pastırmanın geri kalanını yuvarlayarak gül şeklinde sucuk ve sosislerin ortasına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Fırını kapatmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar rendesi ile üzerini kaplayın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

22 Aralık 2008 Pazartesi

CEVİZLİ SARMA TATLISI

Hazır baklava yufkası ile tatlı yapmaya devam ediyorum.
Bu bayramda da tatlımı hazır baklava yufkası ile hazırladım.
Geçen sefer baklava olarak hazırlamıştım ama kesmek çok zor geldiği için bu sefer 3-4 santimlik şeritler halinde keserek sarma olarak hazırladım.
Bu tatlıyı hazırlarken şerit olarak kesip,sarabilirsiniz yada yufkaları cevizlerini serperek rulo olarak sarıp, daha sonra hazırladığınız ruloyu 3-4 santim olarak kesebilirsiniz.
Ben ilk denememde rulo olarak hazırlayıp, sonra kesmiştim, 2. yapışımda şerit halinde kesip, sonra sardım ama beni çok uğraştırdı.
Ruloyu 6 yada daha fazla yufka ile hazırlayabilirsiniz.
Şerbet malzemesini ilk seferde yaptığım ölçülerde hazırladım.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"