Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim...
"Afiyetle Kalın"
25 Kasım 2009 Çarşamba
21 Kasım 2009 Cumartesi
TAVADA HAMSİ
Hamsi tavanında tarifi mi olurmuş diyebilirsiniz.
*Tava resmi internetten alınmıştır.
Çevirmeli kapağı olan tavalardan kullanıyor musunuz?
Ben 4-5 aydır kullanmaya başladım.
Balık, özelliklede hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları kızartırken bunca yıldır boşuna çile çekmişim.
Dümdüz olan kapak sayesinde bütün balıkları aynı anda çevirebiliyorsunuz.
Üstelik çok az yağ ile bütün balıkları kızartabiliyorsuz.
Bence bu tava her mutfakta bulunması gereken demirbaş bir ürün.
Börek pişirirken de çok işe yarıyor.
Tabi koku açısından balık ve börek tavalarının ayrı ayrı olmasında fayda var.
"Afiyetle Kalın"
Diğer hamsi tariflerim için, bakınız;
Hamsili (tencerede) Pilav
Hamsili (tepside) Pilav
Hamsi Çorbası
Hamsi Şiş
Hamsi Buğulama
Sebzeli Hamsi
Kerevizli Hamsi Buğulama
Kağıtta Kokusuz Hamsi
Zaten bu yazıda benim amacım tarif vermekten daha çok tavadan bahsetmek : )
*Tava resmi internetten alınmıştır.
Çevirmeli kapağı olan tavalardan kullanıyor musunuz?
Ben 4-5 aydır kullanmaya başladım.
Balık, özelliklede hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları kızartırken bunca yıldır boşuna çile çekmişim.
Dümdüz olan kapak sayesinde bütün balıkları aynı anda çevirebiliyorsunuz.
Üstelik çok az yağ ile bütün balıkları kızartabiliyorsuz.
Bence bu tava her mutfakta bulunması gereken demirbaş bir ürün.
Börek pişirirken de çok işe yarıyor.
Tabi koku açısından balık ve börek tavalarının ayrı ayrı olmasında fayda var.
"Afiyetle Kalın"
Diğer hamsi tariflerim için, bakınız;
Hamsili (tencerede) Pilav
Hamsili (tepside) Pilav
Hamsi Çorbası
Hamsi Şiş
Hamsi Buğulama
Sebzeli Hamsi
Kerevizli Hamsi Buğulama
Kağıtta Kokusuz Hamsi
TAVADA HAMSİ;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
5-6 kaşık zeytinyağı, tuz.
Hamsileri temizleyin.
Yıkayıp, süzün, tuzunu ekleyip, karıştırın.
Balık tavasına 2-3 kaşık zeytinyağ dökün.
Mısır ununa buladığınız hamsileri tavaya dizin.
Balık tavasında önce bir tarafını kızartın.
Tavanın kapağına çevirdiğiniz hamsileri tekrar tavaya kaydırmadan önce tekrar 2-3 kaşık yağ ekleyip, hamsileri kapaktan tavaya doğru kaydırın.
Diğer tarafınıda pişirdikten sonra servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
19 Kasım 2009 Perşembe
KAŞARLI SOSİS
Kaşarlı sosis oldukça pratik ve kolay hazırlanan bir kahvaltılık.
Tarif Lezzet dergisinde yayınlanmıştı.
Dergide ki tarifte büyük sosis kullanılmış ve fırında pişirilmişti.
İlk zamanlar bende tarife sadık kalıyordum ama artık daha pratik olduğu için küçük sosis kullanıyorum ve ocakta teflon tencerede biraz yağda çevirip, sıcakken kaşarlarını içine yerleştiriyorum.
Bu şekilde çok daha hızlı hazırlanıyor.
KAŞARLI SOSİS;
Malzemeler;
1 Paket küçük boy sosis,
Kaşar peynir,
2-3 kaşık sıvıyağ,
Tarifi;
Sosislerin karnını kesin.
Teflon pilav tenceresine 2-3 kaşık sıvıyağ döküp, sosisleri ilave edin.
Tencereyi sürekli sallayarak sosislerin hafifçe kızarmasını sağlayın.
Sosisler sıcakken kesik olan bölümlerine ince şeritler halinde kaşar peynir yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatın ve sıcaklığı ile kaşarların erimesini bekleyin.
"Afiyet Olsun"
Lezzet dergisinde yayınlanan orjinal tarif;
Uzun sosislerin karnını bıçakla çizin ve içine kaşar peynir yerleştirin.
Tepsiye dizip, kaşarlar eriyinceye kadar fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"
Tarif Lezzet dergisinde yayınlanmıştı.
Dergide ki tarifte büyük sosis kullanılmış ve fırında pişirilmişti.
İlk zamanlar bende tarife sadık kalıyordum ama artık daha pratik olduğu için küçük sosis kullanıyorum ve ocakta teflon tencerede biraz yağda çevirip, sıcakken kaşarlarını içine yerleştiriyorum.
Bu şekilde çok daha hızlı hazırlanıyor.
KAŞARLI SOSİS;
Malzemeler;
1 Paket küçük boy sosis,
Kaşar peynir,
2-3 kaşık sıvıyağ,
Tarifi;
Sosislerin karnını kesin.
Teflon pilav tenceresine 2-3 kaşık sıvıyağ döküp, sosisleri ilave edin.
Tencereyi sürekli sallayarak sosislerin hafifçe kızarmasını sağlayın.
Sosisler sıcakken kesik olan bölümlerine ince şeritler halinde kaşar peynir yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatın ve sıcaklığı ile kaşarların erimesini bekleyin.
"Afiyet Olsun"
Lezzet dergisinde yayınlanan orjinal tarif;
Uzun sosislerin karnını bıçakla çizin ve içine kaşar peynir yerleştirin.
Tepsiye dizip, kaşarlar eriyinceye kadar fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)