Muhammara tarifini Cafe Portakal blogunda Bahar'da görmüştüm.
Daha sonra Bahar bu tarifi İzmir'in yerel televizyon kanallarından birisi olan Kanal 35'in sabah programında canlı yayında yaptı.
Yapılışı kendisininde söylediği gibi o kadar kolay ve basitti ki, benimde hemen ilgimi çekti.
O programdan hemen sonra bende bu tarifi uyguladım, tadı ailece çok hoşumuza gitti.
Kahvaltılarımıza eşlik etti, makarnaya bile sos olarak ilave ettik : )
1 hafta içinde 3 defa yaptım.
Geçen hafta ki kahvaltı misafirlerime hazırladığım tarifler arasında bu sos da vardı.
Bu arada;
İçinde yoğurt olduğu için uzun ömürlü olmuyormuş, yaptıktan sonra en geç 1 hafta da bitirmeniz gerekiyor.
"Afiyetle Kalın"
29 Nisan 2013 Pazartesi
26 Nisan 2013 Cuma
SALAMLI MİLFÖY GÜLLERİ
Milföy ve salamla hazırlanan bu tarifi uzun zaman önce Facebook'ta görmüş hemen not almıştım ama yapmak bir türlü kısmet olmadı.
Salı günü kahvaltıya gelen misafirlerime değişik tarifler pişirmeye karar verdiğim de ilk aklıma gelen tariflerden birisi de bu oldu.
Kahvaltı için çok güzel bir tarif, hem yapılışı hemde sunumu çok kolay.
Ben hazırladığım milföyleri pasta kapsüllerinin içinde pişirdim ama kapsül kullanmayıp, direkt fırın tepsisine de dizebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Salı günü kahvaltıya gelen misafirlerime değişik tarifler pişirmeye karar verdiğim de ilk aklıma gelen tariflerden birisi de bu oldu.
Kahvaltı için çok güzel bir tarif, hem yapılışı hemde sunumu çok kolay.
Ben hazırladığım milföyleri pasta kapsüllerinin içinde pişirdim ama kapsül kullanmayıp, direkt fırın tepsisine de dizebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
24 Nisan 2013 Çarşamba
HAVUÇ REÇELİ
Havuç reçelini bütün kış yapmak istedim ama bir türlü fırsat olmadı.
Dün kahvaltıya misafirlerim vardı, geleceklerini daha önceden öğrendiğim için reçellerimi de kendim pişirdim.
Kahvaltı için klasik reçeller yerine değişik ve renkli reçeller yapmak istedim.
Havuç reçeli dışında bir de karadut reçeli pişirdim, tarifi burada
Kahvaltıya ait resimleri buradan görebilirsiniz.
Havuç reçelinden bahsedecek olursam;
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
İlk defa yaptığım için çok fazla yapmadım, sadece 1 kavanozluk hazırladım.
Havucun nişastalı yapısı şekerle çok güzel uyum sağlıyor.
Tadını biz sevdik, önümüzde ki kış reçel yapacağım zaman havuç reçeli mutlaka listemde yer alacak.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)