27 Şubat 2018 Salı

FIRINDA KÖZLENMİŞ KARNABAHAR

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz fırında közlenmiş karnabahar olacak.
Közlenme denince akla ilk önce patlıcan ve kapya biber gelir.
Karnabahar da fırında közlenmeye çok müsait bir sebze, karnabaharı bu şekilde hazırladığınız zaman haşlanmış gibi yavan, kızartma gibi ağır olmuyor.
Haşladığınız zaman "vitamini suya karıştı gitti" kızarttığınız zaman "çok yağ çekti" sıkıntısı yok😏
Üstelik çok pratik, yıkayıp süzdükten sonra zeytinyağı ve istediğiniz baharatlarla harmanlayıp, önceden ısıttığınız fırında pişiriyorsunuz.
İsterseniz bu şekilde, isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapıyorsunuz.
Bir kısmını ayırıp, nefis bir karnabahar çorbası da yapabilirsiniz.
Közlenmiş karnabaharla hazırlanan karnabahar çorbasının tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


24 Şubat 2018 Cumartesi

HAMSİ KUŞU

Muhterem'le Afiyetle
Balık mevsimi başlayalı çok oldu ama henüz fiyatlarında bir düşme olmadı.
Her yıl balık ilk çıktığında fiyatı yüksek olur, sonra giderek fiyatı düşmeye başlardı.
Bu yıl henüz fazla indirim olmadı, hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle balığın soğuk sulara gitmesi yüzünden fazla balık yokmuş, bu da balık fiyatlarının artmasına sebep oluyormuş.
Türk Halkının, özellikle balıkseverlerin çok sevdiği, fiyatı her zaman hesaplı olan hamsi de bu yıl fazla indirim görmedi.
Üstelik fiyatı düşmediği halde tezgahta olanlar da fazla büyük olmayan küçük hamsilerden oluşuyor.
Bugünkü tarif için hamsi almaya karar verdiğimde, tezgahta ki hamsiler küçüktü ama mecburen yine de aldım.
Tarifi yapmaktan çok, temizlemek ve kılçığını tamamen çıkarmak zor oldu😕
   

22 Şubat 2018 Perşembe

AKŞAM YEMEĞİ-9

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü bölümümüzde yine bir akşam yemeği masası resimleri var😊
Bu kış misafirlerimi kahvaltı yerine daha çok akşam yemeği ile ağırladım.
Eskiden de akşam yemeğinde misafir ağırlıyordum ama resimlerini çekmeye fırsatım olmuyordu.
Masanın resmini çekmeden misafir geldiyse, ne yazık ki ben o masanın resmini misafirin yanında çekemiyorum😔
Neyse konumuza dönelim, yemeğin menüsünden bahsedecek olursam ;
Bu masayı sömestr tatilinde hazırladım.
Misafirlerimin arasında kızkardeşim de vardı, bu sebeple ana yemek için onun eskiden beri çok sevdiği lahana bohçası tarifini hazırladım.
Lahana bohçası hem masanın yıldızı oldu, hemde bizim için eski günleri yad ettiğimiz güzel bir anı oldu.
Bu kış çok severek hazırladığım ıspanaklı buğday salatasını bu masa içinde hazırladım.
Börek olarak, iç malzemesinde kıyma kullanarak banyolu börek yaptım.