Kereviz, pek çok kişinin sevmediği bir kış sebzesi.
Benim kızımda kerevizi sevmiyor.
Kokusu onu rahatsız ediyormuş.
Bense tam aksine kerevizin kokusunu çok severim.
Her hafta mutlaka pazardan kereviz alıyorum.
Ya bu tarifteki gibi pişiriyorum yada çiğ olarak salatasını hazırlıyorum.
Etli yada kıymalı yemeğini yaptığım zaman içindeki patates-soğan-havuç ile birlikte tam bir kök sebzeler yemeği oluyor.
Diğer kereviz tariflerim için, bakınız;
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Kereviz Pane
Portakalda Kereviz Salatası
Kereviz Salatası
Zeytinyağlı Düğmeli Kereviz
Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk
"Afiyetle Kalın"
KIYMALI KEREVİZ YEMEĞİ;
Malzemeler;
300 gram kıyma,
3 adet kereviz,
3 adet patates,
1 adet kuru soğan,
2 adet havuç,
2 adet kırmızı biber,
5 adet sivri biber,
Tuz, zeytinyağı.
Tarifi;
Soğanı küçük olarak doğrayın.
Zeytinyağında hafifçe kavurun.
Kıymayı ekleyip, kavurun.
Kerevizleri soyup, yıkayın ve isterseniz elma dilimi şeklinde isterseniz büyük küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
Patatesleri de aynı şekilde hazırlayıp, tencereye ekleyin.
Havucun dışını kazıyıp, yıkayıp, doğrayın ve kerevizlerin içine ekleyin.
Kırmızı biber ve sivri biberin tohumlarını çıkarın.
Kırmızı biberi küçük küçük doğrayarak, sivri biberi ikiye bölerek tencereye ekleyin.
Kerevizin yaprağı varsa yıkayarak, ince ince doğrayın ve yemeğe ekleyin.
Tuz ve 2-3 bardak su ekleyerek kısık ateşte ağır ağır pişirin.
"Afiyet Olsun"
kereviz kıymalı nefis görünüyor.denemek lazım.ellerine saglık canım.sevgiler
YanıtlaSilAhhh ahh aynı sorun ben de de var kız yemez eş hiç dönüpde bakmaz bense severım ..
YanıtlaSilEllerıne sağlık.
kıymalı hiç yemedim hep zeytinyağlı yaparım.ellerine sağlık canım güzel görünüyor
YanıtlaSilCanım benim kerevizi çok severim ama kıymalı hiç denemedim.Ellerine
YanıtlaSilsağlık kocaman öpüyorum...