13 Aralık 2010 Pazartesi

KEREVİZ PANE

Kerevizin tam mevsimindeyiz.
Eşim ve ben kerevizi severek tüketiyoruz ama kızım kerevizi pek sevmiyor.
Fakat bazı kereviz tariflerini severek yediğini görünce, kerevizin sıcakken daha çok çıkan kokusunu sevmediğini anladım.
Mesela, zeytinyağlı ve soğuk olarak yenen düğmeli kereviz, yoğurtlu olarak hazırlanan kereviz salatalarını ve bugün tarifini verdiğim kereviz paneyi severek yedi.
Kerevizi sevmiyorsanız, bir de soğuk olarak yenen salata ve zeytinyağlılarını denemenizi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
Kereviz pane tarifini Lezzet dergisinin Kasım sayısında görüp, uyguladım.
Diğer kereviz tariflerim için, bakınız;

Sütlü Kereviz Çorbası

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Düğmeli Kereviz

Kıymalı Kereviz Yemeği

Kereviz Salatası

Kerevizli Hamsi Buğulama

Portakalda Kereviz Salatası

Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk


KEREVİZ PANE;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 limonun suyu,
Pane için;
3 yumurta,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı mısır unu,
Tuz, karabiber,
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı,
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt.
TARİFİ;
Kerevizlerin kabuklarını soyun.
1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesip, limonlu suda haşlayın.
Yumurtaları çırpın, unu ve mısır ununu ayrı ayrı kaplara yerleştirin.
Mısır ununa tuz ve karabiber serpin.
Haşladığınız kereviz dilimlerini önce una, sonra yumurtaya en sonunda da mısır ununa bulayıp, ayçiçek yağında kızartın.
Kızarttığınız kereviz dilimlerini kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Servis için, sarımsaklı yoğurt ve bol yeşillikli bir salata kullanabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

18 yorum:

  1. Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. hiç denemedim ama çok güzel duruyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. muhteremcim nefis bir kereviz tarifi vermişsin.ellerine sağlık.çocuklara yedrebilmek için anneler ne çok yöntemler deniyor değilmi.Ama hazıladığın bu güzel tabağıda kim yemezki.sevgiler iyi haftalar

    YanıtlaSil
  4. muhteremcim nefis bir kereviz tarifi vermişsin.ellerine sağlık.çocuklara yedrebilmek için anneler ne çok yöntemler deniyor değilmi.Ama hazıladığın bu güzel tabağıda kim yemezki.sevgiler iyi haftalar

    YanıtlaSil
  5. Çıtır çıtır, denemek gerek bu güzel tarifi. Ellerine sağlık Muhterem.

    YanıtlaSil
  6. Canım mutlu haftalar kereviz panen
    harika görünüyor ellerine sağlık ilk fırsatta deniycem öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Canım merhabalar; Kerevize bayılırım, çok leziz görünüyor,ellerin dert görmesin...sevgimle öptüm......

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık muhterem hanım gerçekten nefis olduğuna eminim

    YanıtlaSil
  9. Harika gorunuyor ellerinize saglik
    Sevgielr
    Sefa

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. Bloğunuzu takip ediyorum. Çok güzel tarifleriniz var. Benim de http://www.neslicetarifler.blogspot.com/ diye bir bloğum var. Sizin kadar olmasa da ben de kendi çapımda bişeyler yapıyorum :) Beni de bloğunuza eklerseniz çok sevinirim. Bu arada adım Neslihan :)

    YanıtlaSil
  11. muhteremcım bende kerevız pane yapmayı dusunuyordum fakat cesaret edememıstım yenmez dıye...sımdı sende gorunce tamamdır dedım:)çok teşekkürler..ellerıne saglık
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  12. ablacım ellerine sağlık mis gibi olmuşlar belli ki:)) yılbaşı menüme o yoğurtlu kereviz tarifini aldım..
    ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  13. şu mevsiminde yemek yapmana bayılıyorum....ben neden beceremiyorum yaa....zamanını geçirdim yine büssürü sebzenin..

    ellerine sağlık...nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  14. KErevizle aram maalesef pek iyi degildir ancak bu tarif aklima cok yatti. Bana bile kereviz yedirecek galiba:) Ellerinize saglik. Sevgi ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  16. Muhterem Hanım merhaba hayırlı cumalar:) Paneler nefis olmuş ellerine sağlık... Sevgili burçdaşım girip çıkıp blogunu inceliyorum sunumlarım tariflere anlam katmış çok zarifsin bana 2007 şubat ayı mimini yollmamışsın incelidim seni tanımak güzel okudukça size karşı sevgim arttı sevgilerimle öptüm...

    YanıtlaSil
  17. bunu hiç denemedim, görmedim çok hoşuma gitti ama tarif, çok orijinal, ellerinize sağlık! denersem haberdar ayrıca ederim, bu arada size katılıyorum bir halini sevmiyorsanız sebzeden/meyveden vazgeçmeyin, sıcaksa soğuk, çiğ ise pişmiş vs. her sekilde deneyin, elbet size uyan bir metod vardır! sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. çok değişikmiş denemek lazım
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...