Kerevizin tam mevsimindeyiz.
Eşim ve ben kerevizi severek tüketiyoruz ama kızım kerevizi pek sevmiyor.
Fakat bazı kereviz tariflerini severek yediğini görünce, kerevizin sıcakken daha çok çıkan kokusunu sevmediğini anladım.
Mesela, zeytinyağlı ve soğuk olarak yenen düğmeli kereviz, yoğurtlu olarak hazırlanan kereviz salatalarını ve bugün tarifini verdiğim kereviz paneyi severek yedi.
Kerevizi sevmiyorsanız, bir de soğuk olarak yenen salata ve zeytinyağlılarını denemenizi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
Kereviz pane tarifini Lezzet dergisinin Kasım sayısında görüp, uyguladım.
Diğer kereviz tariflerim için, bakınız;
Sütlü Kereviz Çorbası
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Zeytinyağlı Düğmeli Kereviz
Kıymalı Kereviz Yemeği
Kereviz Salatası
Kerevizli Hamsi Buğulama
Portakalda Kereviz Salatası
Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk
KEREVİZ PANE;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 limonun suyu,
Pane için;
3 yumurta,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı mısır unu,
Tuz, karabiber,
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı,
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt.
TARİFİ;
Kerevizlerin kabuklarını soyun.
1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesip, limonlu suda haşlayın.
Yumurtaları çırpın, unu ve mısır ununu ayrı ayrı kaplara yerleştirin.
Mısır ununa tuz ve karabiber serpin.
Haşladığınız kereviz dilimlerini önce una, sonra yumurtaya en sonunda da mısır ununa bulayıp, ayçiçek yağında kızartın.
Kızarttığınız kereviz dilimlerini kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Servis için, sarımsaklı yoğurt ve bol yeşillikli bir salata kullanabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSilSaygılarımla.
hiç denemedim ama çok güzel duruyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmuhteremcim nefis bir kereviz tarifi vermişsin.ellerine sağlık.çocuklara yedrebilmek için anneler ne çok yöntemler deniyor değilmi.Ama hazıladığın bu güzel tabağıda kim yemezki.sevgiler iyi haftalar
YanıtlaSilmuhteremcim nefis bir kereviz tarifi vermişsin.ellerine sağlık.çocuklara yedrebilmek için anneler ne çok yöntemler deniyor değilmi.Ama hazıladığın bu güzel tabağıda kim yemezki.sevgiler iyi haftalar
YanıtlaSilÇıtır çıtır, denemek gerek bu güzel tarifi. Ellerine sağlık Muhterem.
YanıtlaSilCanım mutlu haftalar kereviz panen
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık ilk fırsatta deniycem öpüyorum.
Canım merhabalar; Kerevize bayılırım, çok leziz görünüyor,ellerin dert görmesin...sevgimle öptüm......
YanıtlaSilellerinize sağlık muhterem hanım gerçekten nefis olduğuna eminim
YanıtlaSilHarika gorunuyor ellerinize saglik
YanıtlaSilSevgielr
Sefa
muhteremcım bende kerevız pane yapmayı dusunuyordum fakat cesaret edememıstım yenmez dıye...sımdı sende gorunce tamamdır dedım:)çok teşekkürler..ellerıne saglık
YanıtlaSilsevgılerımle..
ablacım ellerine sağlık mis gibi olmuşlar belli ki:)) yılbaşı menüme o yoğurtlu kereviz tarifini aldım..
YanıtlaSilellerin dert görmesin..
şu mevsiminde yemek yapmana bayılıyorum....ben neden beceremiyorum yaa....zamanını geçirdim yine büssürü sebzenin..
YanıtlaSilellerine sağlık...nefis görünüyor..
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilMuhterem Hanım merhaba hayırlı cumalar:) Paneler nefis olmuş ellerine sağlık... Sevgili burçdaşım girip çıkıp blogunu inceliyorum sunumlarım tariflere anlam katmış çok zarifsin bana 2007 şubat ayı mimini yollmamışsın incelidim seni tanımak güzel okudukça size karşı sevgim arttı sevgilerimle öptüm...
YanıtlaSilçok değişikmiş denemek lazım
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Sütüme Sarelleme Karışma!!!
YanıtlaSilbunu hiç denemedim, görmedim çok hoşuma gitti ama tarif, çok orijinal, ellerinize sağlık! denersem haberdar ayrıca ederim, bu arada size katılıyorum bir halini sevmiyorsanız sebzeden/meyveden vazgeçmeyin, sıcaksa soğuk, çiğ ise pişmiş vs. her sekilde deneyin, elbet size uyan bir metod vardır! sevgilerimle,
Nar çiçeği rengi
YanıtlaSilKErevizle aram maalesef pek iyi degildir ancak bu tarif aklima cok yatti. Bana bile kereviz yedirecek galiba:) Ellerinize saglik. Sevgi ve muhabbetle.