Kereviz ne yazık ki çoğu kimsenin yiyemediği bir sebze.
Ya kokusu yada tadı yüzünden sevilmeyebiliyor.
Bizim evde çok şükür sebze seçilmeden yendiği için kerevizide sık sık pişiriyorum.
Kızım kerevizi sıcak olarak yemeklerde ve tavuğun yanında sevmiyor.
Bu tarifteki zeytinyağlı ve soğuk olan düğmeli kerevizi ise seve seve yiyor.
Bende tam tersine kerevizin kokusuna hayranım, sanki doğal baharatlıymış gibi kokuyor.
Daha önce yayınladığım kerevizli tarifler için bakınız;
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Kereviz Pane
Kereviz Salatası
Kıymalı Kereviz Yemeği
Portakalda Kereviz Salatası
Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk
"Afiyetle Kalın"
ZEYTİNYAĞLI DÜĞMELİ KEREVİZ;
Malzemeler;
1 kilo kereviz,
3-4 adet havuç,
1 demet dereotu,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 adet limon,
Tuz.
Yapılışı;
Kerevizleri soyun, havucun boyutuna göre kerevizin tam ortasını oyun.
Kerevizi oymak için elma çekirdeğini çıkarmak için kullanılan aleti yada kabak oyucunuzu kullanabilirsiniz.
Havucun dış kısmını soyup,yıkayın.
Hazırladığınız havucu kerevizdeki deliğin içine yerleştirin.
Kerevizleri 1,5 santim genişliğinde dilimleyin.
Karnıyarık tenceresi gibi dibi geniş bir tencereye dizip,üzerine limon sıkın.
Zeytinyağını,tuzunu ve 1 su bardağı suyu ilave ederek, kısık ateşte pişirin.
Dereotunu incecik doğrayıp, servis tabağına yerleştirin, üzerine soğuttuğunuz kerevizleri yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
selam.görüntü tablo gibi olmuş.bu nefis yemek yenmezmi...ellerine saglık canım..sevgiler.
YanıtlaSilTam gözlere ve midelere şenlik bir görüntü...
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Sevgiler...
KİM NE DERSE DESİN O KEREVİZ İÇİN BEN BAYILIRIM AYILA BAYILADA YERİM VALLA:) HA BİŞEY DAHA SUNUMU ÇOK ŞIK OLMUŞ BUNLARI YEMEYE KIYAMADIM:)
YanıtlaSilhayatım öncelikle eşinle sana nice yıllar diliyorum bir ömür mutlu olun....kerevizlerde nefis görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSil