Semizotu, yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden birisidir.
Her hafta pazardan 2 demet semizotu alıyorum.
1 demetin yapraklarını olduğu gibi salatada kullanıyorum.
Artan saplarını da diğer demet ile birlikte doğrayıp, yemeğini yapıyorum.
Bu tarifte kıyma kullanmadım, eğer kıymalı isterseniz soğanın peşinden kıymayı kavurarak kıymalı semizotu hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ;
Malzemeler;
1 demet semizotu,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
2 yemek kaşığı pirinç,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı.
PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ;
Semizotunun köklerini kesin.
Saplarını küçük, yapraklarını büyük doğrayın.
İyice yıkayıp, süzün.
Tencereye zeytinyağı ilave edin.
İçine küçük doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun.
Kıymalı yapacaksanız, soğanın peşinden kıymayı kavurun.
Kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, kavurun.
1 tatlı kaşığı salçayı ilave edip, 1 çay bardağı su ile salçayı inceltin.
Semizotunu tencereye ekleyin.
Üzerine ayıklayıp, yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu ilave edin.
Semizotu kısık ateşte piştiği zaman kendi suyu ile pişebilen bir sebze ama içindeki pirinçler için 1 büyük çay bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler ve semizotunun sap kısımları yumuşayıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
ellerine sağlık canım.çok sağlıklı bir yemek ve nefis görünüyor.güzel bir hafta diliyorum.sevgiler...öptüm...
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım! Süper bir Blog olmuş, başarılarının devamını dilerim, bana da beklerim. www.anindayorum.com
YanıtlaSilben salata yaparken saplarını da kullanıyorum,güzel oluyor çıtır çıtır.
YanıtlaSilyemeğini de çok severim. nefis görünüyor.
ellerine sağlık tatlım.
ellerine sağlık çok güzel görünüyor ,suyuda yok gibi tam sevdiğim gibi
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Tam bir şifa deposu. Ailece çok severiz.
YanıtlaSilSaygılar.
En sevdiğim tat ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir yemektir.Tam mevsimi,ellerine sağlık,sevgilerrrr....
YanıtlaSilHakikaten çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık!
Bereket ve muhabbetle..
öf öf öf ellerinize sağlık bloğuma bu ara uğrayamıyorum fotoğraf makinamı eşim umreye giderken götürdü nasipse salı günü gelecek misafirlerimi savdıktan sonra inş. blogla ilgilenirim selamlar
YanıtlaSilCok güzel olmustur muhakkak. Ellerinize saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık arkadasım benimde çok sevdiğim bir sebzedir.Afiyet olsun...
YanıtlaSilçok severim semizotu nun mayhoş tadını.ellerinize sağlık
YanıtlaSilAnnem kıymalısını yapar ben ise zeytinyağlısını ayrıca kırmızı biberde çok yakışıyor. Elinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilselam ve sevgiler arkadaşım.bu güzel yemek için emeğine sağlık diyorum.çok lezzetli ve sağlıklı görünüyor.eh yiyenlere şifa olsun
YanıtlaSilYemeği, salatası ya da çiğ haliyle sevdiğim ve tercih ettiğim bir sebzedir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsebze yemeklerine bayılmama ragmen semizotu yemegini ne yedim nede yaptım.ama denemek isterim.ellerine saglık.
YanıtlaSilMuhterem ablacım çok severim semizotunu; yemeğini, salatasını, yoğurtlusunu. Üstelik çok da faydalı bir sebze olduğunu biliyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım, nefis görünüyor.
Sevgiler:).
aslı
Semizotu nefis görünüyor ben ya kavurmasını,pirinçlisini yada yumurtalısını yapıyorum kıymalısınıda denemek lazım
YanıtlaSilEllerine sağlık sevgiler
ohh mis gibi ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmuhterem abla bişey sormak istiyorum.derin dondurucuya semizotu koyuyormusun yada koyan duydunmu.ben annemin dün bahçeden getirdiği semizleri ayıkladım,yıkadım,buzdolabı poşetine koyup attım buzluğa ama acaba olurmu.Defne kabız olduğunda çok işime yarıyor.kış için saklayabilirmiyim acaba.
YanıtlaSilMavi ve Portakal'a;
YanıtlaSilCanım,
Açıkçası bu konuda hiç bir fikrim yok.
Semizotunu hep mevsiminde tüketiyoruz.
Hiç dondurucuya koyup, sonra kullanmadım, bu şekilde yapana da rastlamadım.
Bir şey öğrenirsem mutlaka sana bildiririm.
İnşallah oluyordur, sende dondurucuya yerleştirdiklerini daha sonra Defne için rahat rahat kullanabilirsin.