19 Temmuz 2010 Pazartesi

PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ

Muhterem'le AfiyetleSemizotu, yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden birisidir.
Her hafta pazardan 2 demet semizotu alıyorum.
1 demetin yapraklarını olduğu gibi salatada kullanıyorum.
Artan saplarını da diğer demet ile birlikte doğrayıp, yemeğini yapıyorum.
Bu tarifte kıyma kullanmadım, eğer kıymalı isterseniz soğanın peşinden kıymayı kavurarak kıymalı semizotu hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"




PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ;
Malzemeler;
1 demet semizotu,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
2 yemek kaşığı pirinç,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı.
PİRİNÇLİ SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ;
Semizotunun köklerini kesin.
Saplarını küçük, yapraklarını büyük doğrayın.
İyice yıkayıp, süzün.
Tencereye zeytinyağı ilave edin.
İçine küçük doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun.
Kıymalı yapacaksanız, soğanın peşinden kıymayı kavurun.
Kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, kavurun.
1 tatlı kaşığı salçayı ilave edip, 1 çay bardağı su ile salçayı inceltin.
Semizotunu tencereye ekleyin.
Üzerine ayıklayıp, yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu ilave edin.
Semizotu kısık ateşte piştiği zaman kendi suyu ile pişebilen bir sebze ama içindeki pirinçler için 1 büyük çay bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler ve semizotunun sap kısımları yumuşayıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

21 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.çok sağlıklı bir yemek ve nefis görünüyor.güzel bir hafta diliyorum.sevgiler...öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba arkadaşım! Süper bir Blog olmuş, başarılarının devamını dilerim, bana da beklerim. www.anindayorum.com

    YanıtlaSil
  3. ben salata yaparken saplarını da kullanıyorum,güzel oluyor çıtır çıtır.

    yemeğini de çok severim. nefis görünüyor.

    ellerine sağlık tatlım.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyor ,suyuda yok gibi tam sevdiğim gibi

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Tam bir şifa deposu. Ailece çok severiz.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. En sevdiğim tat ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok sevdiğim bir yemektir.Tam mevsimi,ellerine sağlık,sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  8. Hakikaten çok güzel görünüyor.
    Ellerinize sağlık!
    Bereket ve muhabbetle..

    YanıtlaSil
  9. öf öf öf ellerinize sağlık bloğuma bu ara uğrayamıyorum fotoğraf makinamı eşim umreye giderken götürdü nasipse salı günü gelecek misafirlerimi savdıktan sonra inş. blogla ilgilenirim selamlar

    YanıtlaSil
  10. Cok güzel olmustur muhakkak. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık arkadasım benimde çok sevdiğim bir sebzedir.Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  12. çok severim semizotu nun mayhoş tadını.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Annem kıymalısını yapar ben ise zeytinyağlısını ayrıca kırmızı biberde çok yakışıyor. Elinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. selam ve sevgiler arkadaşım.bu güzel yemek için emeğine sağlık diyorum.çok lezzetli ve sağlıklı görünüyor.eh yiyenlere şifa olsun

    YanıtlaSil
  15. Yemeği, salatası ya da çiğ haliyle sevdiğim ve tercih ettiğim bir sebzedir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. sebze yemeklerine bayılmama ragmen semizotu yemegini ne yedim nede yaptım.ama denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  17. Muhterem ablacım çok severim semizotunu; yemeğini, salatasını, yoğurtlusunu. Üstelik çok da faydalı bir sebze olduğunu biliyorum.
    Ellerine sağlık ablacım, nefis görünüyor.
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  18. Semizotu nefis görünüyor ben ya kavurmasını,pirinçlisini yada yumurtalısını yapıyorum kıymalısınıda denemek lazım

    Ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  19. ohh mis gibi ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  20. muhterem abla bişey sormak istiyorum.derin dondurucuya semizotu koyuyormusun yada koyan duydunmu.ben annemin dün bahçeden getirdiği semizleri ayıkladım,yıkadım,buzdolabı poşetine koyup attım buzluğa ama acaba olurmu.Defne kabız olduğunda çok işime yarıyor.kış için saklayabilirmiyim acaba.

    YanıtlaSil
  21. Mavi ve Portakal'a;
    Canım,
    Açıkçası bu konuda hiç bir fikrim yok.
    Semizotunu hep mevsiminde tüketiyoruz.
    Hiç dondurucuya koyup, sonra kullanmadım, bu şekilde yapana da rastlamadım.
    Bir şey öğrenirsem mutlaka sana bildiririm.
    İnşallah oluyordur, sende dondurucuya yerleştirdiklerini daha sonra Defne için rahat rahat kullanabilirsin.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...