16 Mayıs 2011 Pazartesi

FIRINDA SULTANİ BEZELYE

Sultani Bezelye pişirmek için son çağrı : )
Sultani bezelyeyi çok severim, her bahar tezgahlarda göründüğü anda alıp, bol bol pişiririm.
Fakat bu güzelim sebze tezgahlarda en fazla 3 hafta bulunur.
Bugünlerde tezgahlarda ki son günlerini yaşıyor.
Bu arada sultani bezelye ile yapılabilen çok az tarif vardır, o yüzden gördüğüm sultani bezelye tariflerini hemen denerim.
Geçen hafta Taner'in Eşi isimli blogda bu tarifi gördüm ve hemen denedim.
Sultani bezelyeyi değişik bir şekilde hazırlamak isterseniz bu tarifi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"

Daha önce yayınladığım sultani bezelye tariflerim;


Etli Sultani Bezelye


Sultani Bezelye Salatası


Sultani Bezelye Diblesi


Sultani Bezelye Dizmesi


Sultani Bezelye Kızartması

FIRINDA SULTANİ BEZELYE;
Malzemeler;
1 kilo sultani bezelye,
7 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı galeta unu,
5 adet yumurta,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı su,
1 çay bardağı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı tuz.

TARİFİ;
Bezelyeleri ayıklayın, mümkünse kılçıklı bölümlerini keserek çıkarın.
Kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün, hemen soğuk suyun içine aktarın.
Tekrar iyice süzün.
Diğer malzemeleri karıştırarak bir harç hazırlayın.
Haşlayıp, süzdüğünüz sultani bezelyeleri bu harcın içine atıp, iyice karıştırın.
Malzemeyi fırın tepsisine aktarıp, her tarafını eşit bir şekilde yayın.
Önceden ısıttığınız orta hararetteki fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

5 yorum:

  1. ellerine saglik. guzel bir tarif, leziz oldugu da belli ama haslayinca tum vitaminler uctu gitti sanki:(

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Yemeyenler bence çok şanssız bu güzelim taptaze sebzeyi:)

    YanıtlaSil
  3. hoş bir tarif olmuş, taze fasulye ve ıspanaklada hoş olur gibi geldi.
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Muhterem Hanım,
    bir kaç gündür sanal alemden mecburu ayrı kalınca bir kaç dakika önce sayfama girdim ve sizin yorumunuzu okudum. İlk tepkim inanmıyorruuuum oldu:) Tüm samimiyetimle söylüyorum takip ettiğim bir kaç siteden biriydiniz. Yaklaşık 3-4 senedir sizi sıkı sıkı takip ediyorum. Benim gibi bu işe yene başlayan biri olarak, üstadından böyle bir incelik görmesi ne büyük keyiftir anlatamam. Teşekkür ederim. Afiyetle:)

    YanıtlaSil
  5. Harika bir fikir ellerinize sağlık mutlaka denemek isterim sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...