16 Mayıs 2012 Çarşamba

FIRINDA BEŞAMELLİ MANTAR

Cumartesi günü hazırladığım anneler günü masasında ki tariflerden birisi de bu görmüş olduğunuz beşamelli mantardı.
O gün daha önce yayınlamadığım farklı tarifler yaptığım için bazı tarifleri önden yayınlamak istedim.
Anneler günü masasının resimleri  burada
Mantarı bu şekilde çok seviyoruz, kaşarı genellikle rendeleyip, eklerdim ama o gün dilim halinde yerleştirdim, umduğumdan daha iyi oldu.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA BEŞAMELLİ MANTAR;
Malzemeler;
1 kilo kültür mantarı,
3 adet orta boy patates,
2 adet kırmızı dolmalık biber,
Tuz, zeytinyağ.
Patatesi kızartmak için;
Sıvı yağ,
Mantarı haşlamak için;
Yarım limon,
Beşamel sos için;
3 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağ,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Üzerine;
Kaşar peynir.
FIRINDA BEŞAMELLİ MANTAR TARİFİ;
Mantarları yıkayın, büyükse ikiye yada dörde bölerek kesin.
Kaynayan limonlu suda haşlayıp, süzün.
Patatesleri soyup, yıkayın.
İri küpler halinde doğrayın.
Kızgın sıvı yağda kızartın.
Kırmızı dolmalık biberleri küp küp doğrayın, çiğ bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın, hazırladığınız mantar, patates ve kırmızı biberleri yerleştirin.
Sebzelerin üzerine tuz serpin, istediğiniz baharatları (kırmızı pul biber gibi) ekleyin.

Beşamel sosu hazırlamak için;
NOT;
Ben beşamel sosu hazırlarken bütün malzemeleri çiğden karıştırıp, kavurmadan pişiriyorum.
Hemen muhallebi kıvamına geliyor ve unun topaklanması gibi bir sorun hiç çıkmıyor.
Sos yemekle birlikte fırında piştiği için çiğ un kokusu gibi bir durumda olmuyor.
Beşamel sos malzemelerini tencereye yerleştirip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

Hazırladığınız beşamel sosu sebzelerin üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirin.
Fırından çıkarmadan 10 dakika önce kaşarları üzerine yerleştin.
Kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar fırında pişirmeye devam edin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Feshane'de düzenlenen Kastamonu günlerine ait resimleri ve çektiğim kısa videoları görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Feshane Kastamonu Günleri-2.Bölüm

8 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık mantara bayılırım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Muhteremcim.
    Şimdi müsadenle mutfağında uzuuunca bir gezinti yapacağım:)

    YanıtlaSil
  3. Ablacım nasıl bir güzellik,nsıl bir nefasettir bu böyle.
    Hem beşamel,hem kaşar hem de mantar.
    Üçüz lezzet olmuş:)
    Ellerine,emeğine sağlık.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir tarif olmuş ablacım. Ellerine emeklerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. CANIM İADEİ ZİYARETE GELDİM YORUMUNA ÇOOOOK TEŞEKKÜR EDERİM.
    ELLERİNE SAĞLIK ENFESSSSS 10 NUMARA CANIM...

    YanıtlaSil
  6. harikulade bir görüntü en kısa zamanda denemeyeceğim inşallah,kaşarları dilimli koymak çok daha iyi bir fikir olmuş:) eline sağlık,hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş ocakta sote çok sık yaparım ama bu şekilde daha güzel ve şık olmuş ellerine emeklerine sağlık.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Bu şekilde bende çok severim ama hiç domates koymamıştım.ellerinize sağlık Muhterem Hanım

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...