Dün Necla'nın dediği gibi elimizde ki portakallı tarifleri yayınlayıp, portakalı uğurlamalıyız.
Bu tarif, kış boyunca müthiş aroması ve kokusu ile keklerimizin vazgeçilmez elemanı olan portakala şimdilik bir veda tarifi olacak.
Bu keki bir kahvaltı masası için hazırlamıştım, kahvaltı resimleri burada
"Afiyetle Kalın"
PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu,
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 adet portakalın rendelenmiş kabukları.Sos için;
2 su bardağı süt,
1 paket Dr.Oetker beyaz çikolatalı sos,2 yemek kaşığı haşhaş tohumu.
Süslemek için;
Rendelenmiş portakal kabuğu,
Dr. Oetker'in Kakaolu Pasta Süsü (Sprinkles)
PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Haşhaş tohumlarını hamura ekleyin.
Rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyin.
Rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyin.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.
Silikon kek kalıbı kullanıyorsanız buna gerek yok.
Kek hamurunuzu kek kalıbının yarısını biraz geçecek kadar doldurun.
Bir tepsinin içine kek kalıbını yerleştirin.
Bir tepsinin içine kek kalıbını yerleştirin.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına yerleştirin.
Düşük ısıda kapağını hiç açmadan keki pişirin.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Sosunu hazırlamak için;
Hazır sosu, haşhaş tohumunu süt ile karıştırarak küçük bir tencerede pişirin.
Hazır sosu, haşhaş tohumunu süt ile karıştırarak küçük bir tencerede pişirin.
Karıştırarak biraz soğumasını sağlayın, fırından çıkan, soğuyan ve
servis tabağına ters çevirerek yerleştirdiğiniz kekin üzerine
hazırladığınız bu sostan dökün.
Üzerini rendenin ince tarafında rendelediğiniz portakal kabukları ve kakaolu pasta süsü ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Her ne kadar mevsimi geçse de Emirgân'dan lalelerle ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgân Korusu 2012
HARIKA bir görüntü! Ellerinize saglik,bu pazar mutlaka deneyecegim ;)
YanıtlaSilEllerine saglik canim cok nefis görünüyor.
YanıtlaSilMuhterem ablacım,bayılıyorum senin nefis tariflerin eşliğinde çıktığım İstanbul gezintilerine:)
YanıtlaSilEllerine,emeğine,gönlüne sağlık..
Dilerim ben de birgün doyasıya gezebilirim.
Sağlıklı,mutlu haftasonları diliyorum.
Muhabbetle..
Sunum harika! Eminin tadi da oyledir :)
YanıtlaSil