21 Temmuz 2012 Cumartesi

YOĞURTLU SEMİZOTU ÇORBASI

Ramazan ayının yaz aylarında olması sebebiyle sıcak çorba içmeyi pek tercih etmiyoruz.
Fakat bütün gün aç kalan midemizi hafif bir çorba ile yemeğe hazırlamak lazım.
Bu yüzden bu günlerde en çok soğuk ve yoğurtlu çorbalar tercih ediliyor.
Bu yoğurtlu-bulgurlu semizotu çorbasını Cahide'nin sayfasında gördüm.
Semizotunu da çok sevdiğimiz için hemen denedim, serin serin çok severek yedik.
Diğer semizotu tariflerimi görmek için, bakınız;
Semizotu Tarifleri
"Afiyetle Kalın"


YOĞURTLU-BULGURLU SEMİZOTU ÇORBASI;
Malzemeler;
300 gr. Semizotu,
1.5 çay bardağı bulgur,
1 orta boy soğan,
3 su bardağı yoğurt,
Zeytinyağı,
6 su bardağı su,
Üzeri için;
Zeytinyağı ve kırmızı pul biber.

TARİFİ;
Soğanı küçük doğrayıp tencereye alın.
Çok az zeytinyağıyla beraber hafif kavurun.
Suyunu ve bulgurunu ekleyip, bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Semizotunu temizleyip, yıkayın, doğrayıp ilave edin.
Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Çorbayı soğumaya bırakın.
Soğuyan çorbaya yoğurdu ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Çorbayı sıcak olarak hazırlamak isterseniz;
Ayrı bir kapta yoğurdu, bir yumurtayı ve 1 kaşık unu karıştırıp çorba kaynarken içine ekleyin, yeniden kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Kesilmemesi için ara sıra karıştırın.
Üzerine kızdırılmış kırmızı pul biberli yağ gezdirin.
“Afiyet Olsun”

4 yorum:

  1. Nefis bir çorba olmuş,tam yaz mevsimine uygun.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Uzun bir aradan sonra tekrar sizinleyim :) 11 ayın sultanı Ramazanın güzel geçmesi dileklerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık
    Hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
  4. Benim de Cahide'de görüp denemek istediğim çorbalardan biri bu çorba. Tam bir yaz çorbası. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...