21 Mayıs 2013 Salı

PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI

Peynirli biber kızartmasını son dönemde sık sık internette görüyorum.
Kahvaltı için değişik bir tarif olduğu için Pazar günü gelen misafirlerime pişirdim.
Kahvaltının resimleri burada
Gördüğüm çoğu tarifte çarliston biberle  yapılıyordu ve yağda kızartılıyordu.
Ben, kabukları daha ince olduğu için köy biberi kullandım.
Bol yağda kızartmak yerine, biberlerin üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp, fırında pişirdim.
Beklediğimde daha güzel oldu, kırmızı biberler közlenmiş gibi olduğu için kabuğu zorlanmadan çıktı.
Kahvaltı için farklı tarifler arıyorsanız, bu tarifi de bir deneyin derim.
Diğer kırmızı biber tariflerimi buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI;
Malzemeler;
10 adet yeşil köy biberi,
5 adet kırmızı biber,
İç malzemesi için;
2 su bardağı lor peynir,
6-7 dal maydanoz,
2 yemek kaşığı çörek otu,
1 tatlı kağı kırmızı pul biber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı.

TARİFİ;
Biberleri yıkayıp, tohumlarını çıkarın.
İç malzemesini karıştırarak biberlerin içine doldurun.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.
Biberleri dizin, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Üzeri hemen yanmasın diye önce folyo kapatın.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirmeye başlayın.
Son 10 dakika üzerinde ki folyoyu kaldırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. Biberlerin bol ve güzel olan mevsimine nihayet giriş yaptık:) Çok güzel bir görüntü. Ayrıca şu biber denilen sebzenin kızardığı andaki kokusu çok iştah açıcıdır.:))) Çok özendim kızartmam lazım.:) Sevgiler Muhterem Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgüncüm, benden de sevgiler :)

      Sil
  2. canım ablacım.ellerine emeklerine sağlık.Ne güzel bir bloğun var.Uzun zamandır çook severek izliyorun ben seni.sevgi ve muhabbetlerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Şulecim, ne güzel sözler bunlar, çok mutlu oldum :)
      Benden de sevgiler, hürmetler :)

      Sil
  3. Muhterem Hanım,ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar afiyetle yiyiniz.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, benden de sevgiler :)

      Sil
  4. ellerine sağğlık ablacımm..:)
    öokk hoşş görünüyor..
    fırında olması ayrı güzel..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşegülcüm :)

      Sil
  5. Adsız22:29

    merhaba tarifleriniz pek güzel ve gerçekten dediğiniz zaman lezzetleri mükemmel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yorumunuzla beni çok mutlu ettiniz, faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana :)

      Sil
  6. Adsız17:19

    Konserve közlenmiş biyerden yapılabilirdi tadında bi değişiklik olurmu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Konserve kırmızı biberler turşu kurar gibi sarımsakla hazırlanıyor.
      Tadı da turşu gibi oluyor, bu tarif pişirildiği için bu tarife çok uygun olduğunu sanmıyorum.
      Ama konserve biberin içine peynir yerleştirip, yada labne peynir sürüp, hiç pişirmeden kullanabilirsiniz.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...