25 Şubat 2008 Pazartesi

ETLİ PAZI SARMASI


Bugünlerde pazı en güzel şekline bürünmüş halde, tezgahlarda arz-ı endam ediyor.
Yaprakları o kadar güzel ve büyük ki,"beni al, beni sar" diye bağırıyor, sanki : )
Geçen hafta pazı aldım, yapraklarını sardım, saplarınıda kavurarak yumurtalı pişirdim.
Dün pazarda dolaşıyorken bir baktım yine çok güzel tam sarmalık pazı, tezgahlarda ki yerini almış.
Bu sefer yemeğini yada yumurtalısını yaparım diye aldım ama dayanamayıp, yine saracakmışım gibi geliyor.
Eğer sarmasını yapacaksanız artan saplarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Bir de o güzelim büyük yapraklarla pazılı fırın makarna yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"




ETLİ PAZI SARMASI;
Malzemeler;
2 bağ geniş yapraklı pazı,
İç malzemesi;
300 gram yemeklik kıyma,
2 bardak pirinç,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet robottan çekilmiş,kuru soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağ,tuz,
İsteğe bağlı baharat özellikle kırmızı pul biberi tavsiye ederim.
Pişirmek için;
Tuz ve yarım su bardağı zeytinyağ.
Yapılışı;
Pazıların saplarını koparıp, yapraklarını yıkayın.
Kaynamış suya batırıp, çıkarın.
Pazı yapraklarını sakın kaynatmayın, çok narin olan yapraklar sarılmaz hâle gelebilir.
İç malzemesini çiğden hazırlayıp, iyice yoğurun.
Kaynamış suya batırıp çıkardığınız yaprakları, büyükse keserek 2 yada 3 adet sarılacak parça çıkarın.
Hazırladığınız iç malzemesini yapraklara yerleştirip, sarın.
Geniş dibi olan (pilav veya karnıyarık tenceresi gibi) bir tencereye sardığınız yaprakları dizin.
Üzerine tuz ve yarım su bardağı zeytinyağını dökün.
Sarmaların üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatmadan önce sarmaları sıkı tutması için, sarmaların üzerine bir tabak yerleştirin.
Ağır ateşte pişirin, sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Geçen Pazartesi İstanbul'a yağan yoğun karın Sultanahmet ve civarında nasıl göründüğünü görmek ister misiniz? bakınız;
Muhterem'le Geziye-Sultanahmet'te Kar Zamanı

10 yorum:

  1. off super gorunuyorrr:)))
    ....
    nihayet pazartesi geldiiiii buda �una i�aret cuman�n gelmesine sadece 5 g�n kaldiiiii
    mutlu haftalar:))

    YanıtlaSil
  2. Muhteremcim, enfes görünüyor sarmalar..Valla bir saat öncesine kadar bende saracaktım :(( ama nasıl üşendim sorma ( bahar mı geliyor acep )..Etli yemeğini yapıverdim :)))
    Canımcım çok severim pazı sarmasını, birde sarımsaklı yoğurtla yerimki kaç tane yediğimi sakın sorma...
    Ellerin dert görmesin,
    Çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  3. ooyyy çok güzel olmuş eline sağlıök ayrıca pazılı makarna tarifinde çok başarılı söylemeden geçemiycem. bi köşeye not aldım denenecek!

    YanıtlaSil
  4. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;25.02.2008--02.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://papatya68.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "16" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

    AYNUR

    YanıtlaSil
  5. önce muhteremle geziyeyi gezdim geldim..içim açıldı birazda üşüdü...buraya geleyimde dedim yemek yeyip içimi ısıtayım....

    pazı sarmasıda nefis görünüyor....yoğurtla servisde harika bir fikir.....nasılda güzel uğraşıp güzelce foto çekiyorsun..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Adsız11:23

    canımmm ben geldim...oh pazı zarma nefis olmuş.....ellerine sağlık...


    özlem

    YanıtlaSil
  7. Adsız17:53

    merhaba,
    Uzunca bir süre hem bloğumu hem de sizleri ihmal ettim.Hem uğramak istedim hem de yeni bloğumu haber vermek istedim.Artık yeni adresimdeyim.
    http://www.deryadanlezzetler.com
    Her zaman beklerim.Görüşmek dileğiyle...
    Bu arada geçde olsa seninde bloğun hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  8. Adsız23:01

    Harika görünüyorlar,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Muhterem;öyle güzel bir görüntüyle karsilastim ki....Keske burda da pazarda "beni al beni al"
    diyen pazilar olsa da yapipda yiyebilsek.
    Ellerine saglik,afiyetler olsun..
    Güzel günler diliyorum,sevgiyle ve dostca kal.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar;

    Sayfanızı çok beğeniyorum, bugün yukarıdaki tarifinizi deneyeceğim...

    Elinize sağlık, selamlar

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...