2 Temmuz 2009 Perşembe

TAVUKLU ENGİNAR


Görmüş olduğunuz bu tavuklu enginarı geçen ay, enginarlar henüz kılçıklanmadan önce pişirmiştim.
Eşime daha önce somon balıklısını pişirdim, ben balık yemediğim için onların tadına bile bakmamıştım.
Bende sürekli yemek dergilerinde karşıma çıkan tavuklusunu denedim, benim için güzel ve lezzetli bir alternatif oldu.
"Afiyetle Kalın"





TAVUKLU ENGİNAR;
Malzemeler;
6 adet çanak şeklinde enginar,
1 adet limon,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
2 adet domates,
2 adet sivri biber,
1 adet kuru soğan,
4-5 dal maydanoz,
4-5 dal dereotu,
1 çay bardağı zeytinyağ,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
Üzerine;
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi,
Sos için;
1 yemek kaşığı biber salçası,


TARİFİ;
Enginarları limon sıktığınız suda biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
Tavuk göğsünü yıkayın ve kuşbaşı doğrayın.
Soğanı küçük doğrayıp, biraz zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
Domatesi, sivri biberide ufak ufak doğrayıp, soğana ekleyin.
Tuz, karabiber, pul biber gibi ağız tadınıza uygun baharatları ekleyin.
İncecik doğradığınız maydanozları ilave edip, tavuklu içi pişirin.
Haşladığınız enginarları fırına dayanıklı bir tepsiye dizin.


İçlerine hazırladığınız tavuk soteyi yerleştirin.
Üzerlerine biraz tuz ve zeytinyağı serpin.
Tepsinin dibine biraz su ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında orta hararette enginarları pişirin.
Fırından çıkmasına yakın, kaşar rendesini ekleyin.
Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın.
Fırın tepsisinin dibinde ki suyu sos tenceresine alın,
1 yemek kaşığı biber salçası ekleyin ve 3-4 dakika salça kokusu gidinceye kadar pişirin.
Servis tabağına önce salçalı sosu, daha sonra enginarları yerleştirin.
Dereotu ile süsleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Belgrad Ormanı-Bentler Mesire Yeri hakkında ki yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Belgrad Ormanı-Bentler Mesire Yeri

5 yorum:

  1. Tavuklu enginar süper gözüküyor canım.....
    Resimlerde çok hoş ellerine sağlık canım sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  2. şu enginarı ben bizimkilere bir türlü sevdiremedim.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  3. tavuk enginara çok yakışıyor bezelyede dahil..
    ellerinize sağlık.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. sevgili Muhterem enginarlar hem göze hem mideye hitap ediyor ellerine sağlık.ayrıca bu zor günümde arayıpta mesaj bırakmana çok memnun oldum canım teşekkürler..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNİZE AĞLIK HARİKA OLMUŞ TARİFİNİZİ HEMEN DENEYECEĞİM

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...