Muz kızartması, muzu farklı bir tarifle yemek isteyenler için biçilmiş bir kaftan.
Bu tarifi Lezzet dergisinde görüp, denedim.
Muzu krep hamuru gibi bir malzemeye bulayıp, kızartıyorsunuz.
İsterseniz dondurma-bal-çikolata sosu ile servis yapıyorsunuz.
Ben bal yada çikolata sosu kullanmadım, onun yerine hamuruna 2 yemek kaşığı şeker ilave edip, hamurunu tatlandırdım, yanında çikolata kaplı Kastamonu çekme helvası ile servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"
MUZ KIZARTMASI;
Malzemeler;
4 adet muz,
Hamur malzemeleri;
1 su bardağı un,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı su,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vaniya,
Muzları bulamak için;
2 yemek kaşığı nişasta,
Kızarmak için;
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Hamur malzemelerini karıştırın.
Muzları 2 yada 3 parça halinde kesin.
Kestiğiniz parçaları nişastaya bulayın.
Daha sonra hamur malzemesine bulayıp, kızgın yağda kızartın.
Not: Artan hamuru krep gibi tavada pişirip, servis yapabilirsiniz.
Pişen muzları servis tabağına yerleştirin.
Yanında dondurma-bal veya çikolatalı sos ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Eyüp Sultan Mezarlığında çektiğim resimlerle,
Salat-ü Selam eşliğinde izleyeceğiniz bir video hazırladım.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Eyüp Sultan Video
Tercihim sarelle ile yemek olurdu :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımm..
denemek lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilİstanbul hasretim depreşti yine:)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık...Ahhh İstanbul nasıl özledim 6 Nisan'da kısmetse havasını soluyacağım sevgiler canım...
YanıtlaSilÇok ilginç bir tarif ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgilerimle,
Değişik bir tarif olmuş denemek lazım ellerine sağlık.
YanıtlaSilbende geçen sene denemiştim ..yaptığım bulamaç muzu güzel tutmadı..ama yinede bal yakışmıştı üzerine.bende dondurma ile yemiştim:)) çekme helvada güzelmiş:)))
YanıtlaSilharika bişey bu ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Mmmm canim saglik mis.
YanıtlaSilHarika olmuşlar çok değişik ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilYıllar önce annemgilin evde olmadığı bir günde mutfağa dalıp denemiştim muz kızartmasını :) Nasıl yapmıştım tarifini bile hatırlamıyorum ama bana o günleri hatırlattınız :)
YanıtlaSilNişastam kalmamış ne kullanabilirim onun yerine?
YanıtlaSilMerhaba,
SilAçıkçası nişasta yerine ne kullanılabilir diye daha önce düşünmemiştim ama varsa en yakın seçenek pirinç unu gibi görünüyor.
Kolay gelsin.