Bal kabağı tezgahlardan tamamen kalkmadan bu sezonun son balkabaklı tarifini verelim.
Her çeşit meyveden bonbon hazırlamayı seviyorum, evde çok bekleyen ve yumuşayan meyveyi değerlendirmenin en güzel şekli de yine bonbon yapmak.
Kabak tatlısı yaptığım zaman artan tatlıları farklı şekillerde değerlendiriyorum.
Diğer bal kabaklı tariflerim için, bakınız;
Kabak Tatlısı
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
BAL KABAKLI BONBON;
Malzemeler;
2 su bardağı kabak tatlısı püresi,
1 paket petibör bisküvi,
2 adet beyaz çikolatalı gofret,
1 adet portakalın hem suyu, hem rendelenmiş kabukları,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi,
Ayrıca;
Hindistan cevizi.
BAL KABAKLI BONBON TARİFİ;
Kabak tatlısını bu tarifte ki gibi hazırlayın.
2 su bardağı dolusu kabak tatlısı püresini, ufalayıp toz haline getirdiğiniz petibör bisküvi ile karıştırın.
Rondo da beyaz çikolatalı gofreti iyice ufalayıp, ekleyin.
Portakalın kabuklarını rendenin ince tarafından rendeleyin, suyunu sıkın ve karışıma ekleyin.
Tarçın ve ceviz içini de ekledikten sonra yoğurarak hamur haline getirin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Derin bir kase ya da elinizin sığabileceği bir kavanozun içine bolca hindistan cevizi serpin, içine hazırladığınız topları atıp, kavanozu ileri geri sallayarak bonbonların hindistan cevizine bulanmasını sağlayın.
Bütün bonbonları bu şekilde hazırladıktan sonra servis tabağına dizin.
Not;
Petibör tatlının bütün suyunu emdiği için bonbonlar uzun süre beklemeye dayanamayıp, kuruyorlar.
Aynı gün içinde tüketmeye özen gösterin.
"Afiyetle Kalın"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Eyüp Sultan mezarlığında küçük bir gezi yapmaya ne dersiniz?
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Eyüp Sultan
Bal kabaklı tarifleri çok severim. Kabağın kendisine bayılırım zaten.:) Ellerine sağlık. Bu arada Eyüp Sultan'ı en son kızımın Kolej sınavları sırasında ziyaret etmiştim. Havalar düzeldiğinde ilk işim ziyaret yapmak ve Piyer Loti de bi çay içip Altın Boynuz 'u seyretmek.
YanıtlaSilEllerine sağlık bonbonlar çok nefis gözüküyorlar..Resimlerde çok güzel,geçen yaz hepsini ziyaret etmiştim..tekrar o günlere döndüm:))sevgilerimle..
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm..
YanıtlaSilnefis bonbonlar bunlar :)
ellerin dert görmesin:)
Ellerine sağlık balkabaklı toplar ne güzel bir fikir
YanıtlaSilsevgiler
Bu kadar şık bir sunum olur ancak peçete bile balkabaklı:)))Ellerine sağlık canım balkabağı
YanıtlaSilpürem bitti yenisini yapmam lazım sevgiler...
kabak kalkmadan denemeliyim bu lezzeti ellerine sağlık.
YanıtlaSilbayıldım bu toplara
YanıtlaSilellerine sağlık