8 Haziran 2016 Çarşamba

ÇİLEKLİ CRUMBLE

 muhteremle afiyetle
Çilek mevsimi geldi de geçiyor bile ama ben bu sezon hiç çilek tarifi vermedim.
Bu tarifi çilek çıktığı zaman hazırladım, resimlerini çektim ama yayını çilek mevsiminin sonuna kaldı.
Tarife dönersek;
Crumble'ın özelliği hamurunun kullanılan meyvenin üzerine ufalanarak serpiştirilmesi, piştiği zaman kıtır olması ve ılık yenmesi.
Crumble genellikle elma ve şeftali ile yapılan bir tarif ama gözalıcı renkleri olan çilek, böğürtlen gibi meyvelerle çok güzel oluyor.
Crumble tariflerinde genellikle alt kısmına hamur döşenmiyor ama bu tarifte hazırlanan hamurun yarısı ile alt kısmına bir taban hazırlanıyor.
Üzerine nişasta ve limon suyu ile karıştırılmış çilek yerleştiriliyor, üzerine de kalan hamur ufalanarak meyvenin üzerine serpiştiriliyor.
Tarifi hazırladığınız zaman aynı gün içinde tüketmenizi öneririm çünkü ertesi gün hamur kısmı kıtırlığını kaybedip yumuşuyor.
"Afiyetle Kalın"



Çilekli Crumble tarifi 
*Tarif Sofra dergisi 2015 Mayıs sayısında yayınlanmış, yemek stilisti Gülşen Laleoğlu'na ait.

kıtır çilek
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim BURADA

 Strawberry Crumble
ÇİLEKLİ CRUMBLE (ÇİLEKLİ KITIR);
500 gram çilek,
100 gram badem,
5 çorba kaşığı toz şeker,
120 gram küp küp doğranmış soğuk tereyağı,
200 gram un,
1 tatlı kaşığı mısır nişastası,
Yarım limonun suyu.

ÇİLEKLİ CRUMBLE TARİFİ;
Toz şeker, badem, tereyağı ve unu robottan geçirin.
Hazırladığınız hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.

Buzdolabında ki hamurun yarısını fırına dayanıklı orta boy fırın kabının dibine döşeyin.
Ben patates ezici ile üzerine bastırarak düzelttim.

Strawberry Crumble
Çilekleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra dörde bölün.
Nişasta ve limon suyu ile karıştırın.
Hamurun üzerine çilekli karışımı yayın.

Çileklerin üzerine hamurun diğer yarısını serpiştirin.
Ben kolaylık olsun diye rendenin büyük tarafı ile hamuru çileklerin üzerine rendeledim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Ilık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. Merhaba Muhteremciğim..Hayırlı ramazanlar diliyorum..
    ne güzel ne çok emek adım adım tariflemek..

    Çilekli bilemiyorum..ama erik ve vişneye hayranım bu tarifte :)))

    Afiyetle
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nuraycım, bende en kısa zamanda vişne ile yapmak ve tarifini buraya eklemek istiyorum.
      Hayırlı Ramazanlar :)

      Sil
  2. Nefis lezzetli dondurmayla mis g,b, olur eline sağlık hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özgencim,
      Hayırlı Ramazanlar :)

      Sil
  3. Yaaaaaa arkadaşım yaptıklarının hepsimi bu kadar muhteşem olur. Ellerine sağlık Hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, tariflerimi beğenmene çok sevindim.
      Hayırlı Ramazanlar :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...