Ramazan ayı başlayalı 1 hafta oldu.
Ramazan demek iftar demek, iftar demek çorba demek.
Ramazan yaz aylarına da gelse iftarda illa o çorba aranıyor, sevilerek içiliyor.
Bugünkü tarifim kuru domates sevenlere, unlu çorbaları sevenlere göre bir tarif.
Bu tarifte kuru domatesleri baştan kavurup üzerine su eklemek yerine, ayrıca kavurarak katık olarak çorbaya eklemeyi tercih ettim.
Un olarak beyaz un yerine Kavılca unu kullandım.
Kuru Domates ile hazırladığım diğer tariflerim;
Kuru Domatesli, Yeşil Zeytin Kavurması
Kuru Domatesli Karabuğday Salatası Kuru Domatesli, Tahin Soslu Nohut Piyazı
Kuru Domatesli Karabuğday Salatası
"Afiyetle Kalın"
KURU DOMATESLİ UN ÇORBASI;
Malzemeler;
6-7 adet kuru domates,
5 yemek kaşığı un (Kavılca unu kullandım)
Yarım çay bardağı sıvıyağ, (riviera zeytinyağı kullandım)
5 su bardağı su, (200 ml. bardakla)
1 su bardağı süt,
Tuz, kekik, kuru nane.
KURU DOMATESLİ, UN ÇORBASI TARİFİ;
Zeytinyağının bir kısmını tencereye dökün.
Unu içine ilave edip, kavurmaya başlayın.
Un kokusu gidinceye kadar karıştıra karıştıra 3-4 dakika kavurun.
200 ml'lik klasik su bardağı ile 5 su bardağı su ilave edin.
Topaklanmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
Ayrıca içine 1 su bardağı süt ilave edin.
Kaynamaya devam ederken sık sık karıştırın.
Kuru domatesleri üzerinde ki tozlardan arınması için ılık su ile 5 dakika kadar ıslatın.
Küp küp doğrayın.
Yağın kalan kısmını küçük bir sahana dökün.
Küp küp doğradığınız kuru domatesleri yağa ilave edin.
Domatesleri 5-6 dakika kadar kavurun.
Diğer tarafta kaynayan çorbanıza, kavrulmuş domatesleri ilave edin.
Damak tadınıza ve sağlık durumunuza uygun tuzunu ilave edin.
Domates ilavesinden sonra 5 dakika daha kaynatın.
Çorbanız piştikten sonra kuru nane, kekik, kırmızı pul biber gibi baharatları ilave edin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...