Enginar bir kaç haftadır tezgahlarda yer alıyor, bezelyeyi de bu hafta gördüm.
Geçen bahar enginarı 4 liradan alıyordum, bu yıl 8 Liradan satılıyor.
Önümüzde ki günlerde iyice bollaşırlar ve fiyatları ucuzlar diye düşünüyorum.
Bu tarifi hazırlarken geçen bahar buzluğa koyduğum, enginarları ve bezelyeleri kullandım.
Her bahar mutlaka buzluğa bezelye ve enginar yerleştiriyorum.
Bu sene enginar bu kadar pahalıyken yapar mıyım, şimdilik bilmiyorum.
Geçtiğimiz yaz köydeki evimize de buzluktaki enginarlardan getirdim, menüsünde enginar olan yemek masaları hazırladım.
Masalardan birisinin resimlerini burada yayınlamak için çektim.
Bu dosyada şimdilik 28 adet Enginarlı tarif yer alıyor.
Enginar Tarifleri dosyası 👉BURADA
Tane Bezelye (Araka Bezelye) ile hazırladığım tariflerin bir arada olduğu dosyası henüz yok, onları buraya link olarak ekliyorum.
Bezelye ile hazırladığım tarifler;
(Bu tariflerde bezelye ana malzeme veya garnitür olarak kullanılmıştır)
(Bu tariflerde bezelye ana malzeme veya garnitür olarak kullanılmıştır)
Köfteli Bezelye Yemeği
Etli Tane Bezelye
Bezelye Salatası
Bezelyeli, Kaşar Peynirli Enginar
Gelik Pilavı
Çanak Köfte
Külah Köfte
Manisa Kebabı
Kağıt Kebabı
Tavuklu, Garnitürlü Salata
Pancarlı, Bulgur Çanakları
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Bezelye içli hamur işleri;
Sultan Böreği
Lale Poğaça
Bezelyeli Muska Böreği
"Afiyetle Kalın"
Etli Tane Bezelye
Bezelye Salatası
Bezelyeli, Kaşar Peynirli Enginar
Gelik Pilavı
Çanak Köfte
Külah Köfte
Manisa Kebabı
Kağıt Kebabı
Tavuklu, Garnitürlü Salata
Pancarlı, Bulgur Çanakları
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Bezelye içli hamur işleri;
Sultan Böreği
Lale Poğaça
Bezelyeli Muska Böreği
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
6 adet çanak şeklinde enginar,
2 su bardağı tane bezelye,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 adet büyük boy havuç,
2 adet orta boy patates,
2 adet kırmızı kapya biber,
3 adet çarliston biber,
5-6 dal dereotu,
2 adet kesme şeker,
Zeytinyağı, tuz.
Dibi geniş tencereye yarım çay bardağı kadar zeytinyağı dökün.
Küp küp doğradığınız soğanı ilave edin.
Bir kaç dakika kavurun.
Birlikte 3-4 dakika kavurun.
Enginarları iç kısmı aşağıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
Damak tadınıza uygun tuzunu, 2 adet kesme şekeri, 2 su bardağı suyu ilave edin.
Kısık ocakta ağır ağır pişirmeye başlayın.
Enginar çanaklarını çevirin.
Bezelye ve diğer sebzeleri çanakların içine doldurun.
Üzerlerine sızma zeytinyağı dökün.
Küçük bir dal dereotu yerleştirin.
Daha sonra ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...