4 Şubat 2009 Çarşamba

ÇAY DAVETİ-3


Çay daveti mönümüze yeni bir mönü ile devam ediyoruz.
Bu servis tabağında görmüş olduğunuz yiyecekleri masada açık büfe tarzında hazırlamıştım.
Fakat misafirlerimin yanında resim çekemediğim için daha sonra tabakta bir araya getirerek resimlerini çektim.
Sosyete mantısını eğer servis tabağında başka yiyeceklerin yanında servis yapacaksam, sosu diğerlerine bulaşmasın diye mutlaka küçük bir tabakta servis yapıyorum.
Mönüde yer alanların linklerine tıklayarak, tariflerine ulaşabilirsiniz.

ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;

Sosyete Mantısı

Patates Kasesinde Garnitür

Zeytinyağlı Biber Dolması

Puding Soslu Kek


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sakın üstteki resme bakıp, İstanbul'da lalelerin açtığını zannetmeyin.
Bu resimleri geçen baharda 16 Nisan'da çektim.
Fakat diğer lale resimlerini yayınlayayım derken Emirgan'a fırsat kalmadı ve yayınlanması bugünleri buldu.
Aslında fenada olmadı, bu soğuk ve renksiz günlere biraz değişik resimler görmek istiyorsanız, cıvıl cıvıl renklerde ki laleleri görmek için sayfama uğrayabilirsiniz.
Hazırladığım yazıda 40 resim ve 2 kısa video çekimi sizi bekliyor, bakınız;

Muhterem'le Geziye-Emirgan'da Lale Zamanı-2008

"Afiyetle Kalın"

28 Ocak 2009 Çarşamba

TAVUK PANE


Tavuk çabuk pişmesi ile acil durumlarda kurtarıcımız olabiliyor.
Bu tavuk paneleri öğlen yemeğinde 10 dakikada hazırlamıştım.
Tavukları bulamak için galeta unu veya hazır pane harçlarından kullanabilirsiniz.
Yanında bol salata-pilav veya makarna servis edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


TAVUK PANE;
Malzemeler;
4 adet tavuk göğüs bonfile,
1 su bardağı galeta unu veya hazır pane harcı,
1 adet yumurta,
Tuz-karabiber-kırmızı toz biber,
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı;
Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün.
Galeta ununu veya hazır pane harcını düz bir servis tabağına dökün.
İçine istediğiniz baharatları (karabiber-kırmızı biber gibi) ekleyin.
Hazır pane harcının kendi tuzu olduğu için ayrıca tuz eklemenize gerek yok.
Yumurtayı yemek tabağında çırpın.
Tavuk bonfileleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın.
İyice ısınmış olan sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

25 Ocak 2009 Pazar

PORTAKAL SEPETİNDE MUHALLEBİ

YE# 41 PORTAKALLI TARİFLER
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Portakal.
Etkinliğimizin ev sahibi ise neredeyse çoğumuzun blog ve site açmasına vesile olan
Portakal Ağacı sitesinden sevgili Hatice.
Bu etkinlik için hazırlanan tüm tarifler burada
Şahsen ben, 2006 yılında Hatice'nin sitesinde "sizde blog sahibi olabilirsiniz" yazısında ki yönlendirmeden sonra blogumu açmıştım.
Ben blogumu açtığımda ye# 12 düzenleniyordu, acemi olduğum için ilk etkinliklere katılmadım.
Ye# 14 ile başladığım etkinliği sürekli takip ediyorum.
Etkinliğimizin konusuna gelirsek;
Portakal kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmez meyvası.
Meyva olarak tükettiğimiz gibi harika kokusunu ve aromasını tatlı ve keklerimizde, kase olarak servislerimizde, hatta tuzlu yemeklerimizde bile sofralarımızda kendisine sürekli yer bulur.
Etkinlik için portakallı bir muhallebi hazırladım ve servis içinde sepet şeklinde kestiğim portakalları kullandım.
Portakal ile hazırladığım diğer tarifler için bakınız;

Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta

Portakallı Havuçlu Kek

Portakallı Kızartma Kurabiye

Portakalda Kereviz Salatası

Portakalda Kabak Tatlısı

Portakallı-Çikolata Soslu Muhallebi

"Afiyetle Kalın"

PORTAKAL SEPETİNDE MUHALLEBİ;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı un,
Yarım su bardağı nişasta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 su bardağı süt.
Sepet için;
4 adet portakal,
1 çay bardağı toz Antep fıstığı.
Yapılışı;
Margarini eritin, içine unu ekleyip, biraz kavurun.
Ilık olan ve içinde nişastayı erittiğiniz sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Henüz sıvı halde ki karışıma portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Şeker ve vanilyayı da ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi yapın.
Portakalları sepet şeklinde kesin, içlerini boşaltın.
Hazırladığınız muhallebiyi portakal sepetlerinin içine yerleştirin.
Kenarlarını toz antep fıstığı ile kaplayın.
Tabakta istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"