Bugün eşimle 23. evlilik yıldönümümüz.
Her yıl bugün için bir pasta hazırlıyorum.
Eşim eskiden şeker hamuruna çok karşı olduğu için pastaları hep krem şanti ile hazırlardım.
Bu sene biraz daha makul karşılıyor ama sadece beyaz olanlara razı oluyor, gıda boyasını yine istemiyor.
Bende kızımın doğum günü için hazırladığım pastanın artan şeker hamuru ile bu yıl ki pastamızı yaptım.
Süslemeyi fazla abartmadan sade hazırladım.
Pandispanyayı her sene kek hamuru ile hazırlardım çünkü ben biraz pandispanya özürlüyüm : )
Yaptığım pandispanyalar ya kabarmıyor, yada çok sert oluyordu.
Bu sene herkesin pandispanyalarını çok meth ettiği, Hünerli Bayanlar blogunun sahibi, Müge'nin pandispanya tariflerinden "yoğurtlu pandispanya"yı denedim, sonuç; Mükemmel.
Tarifi harfiyen uyguladım, pandispanyam hem çok güzel kabardı, hemde yumuşacık oldu, içini ıslatmama gerek kalmadı.
Pastayı süslerken minik kalpler ve şeker hamurundan güller, gofretten yapraklar kullandım.
Bence pasta yapmanın en güzel tarafı kaplaması bittikten sonra süslemek.
"Afiyetle Kalın"
9 Ocak 2010 Cumartesi
7 Ocak 2010 Perşembe
ÇAY DAVETİ-7
Kalabalık misafir gurubum için tabakta servis yaptığım mönülerden birisini daha sizinle paylaşmak istiyorum.
Kuru dolmaları annem yapıp, getirdi.
Pratik yufka mantısını ise sufle kaplarında sosu diğer ürünlere bulaşmayacak şekilde servis yaptım.
ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;
Pratik Yufka Mantısı
Ispanaklı Börek
Kuru Dolma
Örgülü Milföy Börek
Portakallı Çikolata Soslu Muhallebi
"Afiyetle Kalın"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bu aralar çok ihmal edip, ayda bir yazı yazdığım gezi blogumu nihayet güncelledim.
Soğuk havalarda vazgeçilmez mekanlarımız olan alışveriş merkezlerinden Capacity ile ilgili bir yazı hazırladım.
Bakınız; Muhterem'le Geziye- Capacity Alışveriş Merkezi
Kuru dolmaları annem yapıp, getirdi.
Pratik yufka mantısını ise sufle kaplarında sosu diğer ürünlere bulaşmayacak şekilde servis yaptım.
ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;
Pratik Yufka Mantısı
Ispanaklı Börek
Kuru Dolma
Örgülü Milföy Börek
Portakallı Çikolata Soslu Muhallebi
"Afiyetle Kalın"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bu aralar çok ihmal edip, ayda bir yazı yazdığım gezi blogumu nihayet güncelledim.
Soğuk havalarda vazgeçilmez mekanlarımız olan alışveriş merkezlerinden Capacity ile ilgili bir yazı hazırladım.
Bakınız; Muhterem'le Geziye- Capacity Alışveriş Merkezi
4 Ocak 2010 Pazartesi
PATATES PÜRELİ TEPSİ KÖFTESİ
Köfteyi ne ile servis yaparsınız?
Makarna ?
Pilav ?
Patates kızartması?
Yoksa patates püresi mi ?
Püre ile köfteyi bir arada pişirip, o şekilde sunmaya ne dersiniz?
İşte bu tarif, ikisinin bir arada olduğu ve hem göze hem damağa hitap eden bir tarif.
Misafir için uygun, şekil vermekle uğraşmadığınız için pratik.
Bizimkilerin acelesi yüzünden ben fazla kızartamadım ama siz üzerini biraz daha fazla kızartabilirsiniz.
Not: Bu ölçü kare Borcam içindir.
"Afiyetle Kalın"
PATATES PÜRELİ TEPSİ KÖFTESİ;
Malzemeler;
Köfte malzemesi;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet kırmızı biber,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Patates püresi için;
1 kilo haşlamalık patates,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı süt,
Tuz ve karabiber.
Üzerine serpmek için;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Fırın tepsisini yağlamak için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Tarifi;
Patatesleri iyice yıkayın ve bol su ile haşlayın.
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, çok küçük doğradığınız kırmızı biberi, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Kare Borcam'ı yağlayın.
Hazırladığınız köfte harcını tepsinin dibine dümdüz olacak şekilde yerleştirin.
Haşlanan patatesleri soğuk suyun içine atın ve soyun.
Sıcakken çatalla iyice ezin.
İçine tuz, karabiber, tereyağ ve sütü ilave ederek pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
Patates püresini tepsideki köftenin üzerine yayın.
Hazırladığınız malzemeyi önceden ısıttığınız orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Köftenin pişmesine yakın, kaşar rendesini ekleyin.
Kaşar eriyip, hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Pişen yemeğinizi dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Makarna ?
Pilav ?
Patates kızartması?
Yoksa patates püresi mi ?
Püre ile köfteyi bir arada pişirip, o şekilde sunmaya ne dersiniz?
İşte bu tarif, ikisinin bir arada olduğu ve hem göze hem damağa hitap eden bir tarif.
Misafir için uygun, şekil vermekle uğraşmadığınız için pratik.
Bizimkilerin acelesi yüzünden ben fazla kızartamadım ama siz üzerini biraz daha fazla kızartabilirsiniz.
Not: Bu ölçü kare Borcam içindir.
"Afiyetle Kalın"
PATATES PÜRELİ TEPSİ KÖFTESİ;
Malzemeler;
Köfte malzemesi;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet kırmızı biber,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Patates püresi için;
1 kilo haşlamalık patates,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı süt,
Tuz ve karabiber.
Üzerine serpmek için;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Fırın tepsisini yağlamak için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Tarifi;
Patatesleri iyice yıkayın ve bol su ile haşlayın.
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, çok küçük doğradığınız kırmızı biberi, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Kare Borcam'ı yağlayın.
Hazırladığınız köfte harcını tepsinin dibine dümdüz olacak şekilde yerleştirin.
Haşlanan patatesleri soğuk suyun içine atın ve soyun.
Sıcakken çatalla iyice ezin.
İçine tuz, karabiber, tereyağ ve sütü ilave ederek pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
Patates püresini tepsideki köftenin üzerine yayın.
Hazırladığınız malzemeyi önceden ısıttığınız orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Köftenin pişmesine yakın, kaşar rendesini ekleyin.
Kaşar eriyip, hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Pişen yemeğinizi dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)