Bakınız; Buğday Salatası
Fakat o tarifi yaz aylarında hazırladığım için, içinde patlıcan-biber-kabak kızartması vardı.
Bu sefer içinde kızartma olmayan, mevsimine uygun bol yeşillik ve garnitür olan bir buğday salatası yaptım.
İşin içine kızartma girmediği için işiniz daha çabuk bitiyor, salatayı çok kısa zamanda hazırlayabiliyorsunuz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 su bardağı buğday,
1 su bardağı mısır konservesi,
2 adet kırmızı biber,
2 adet havuç,
3-4 dal taze soğan,
Yarım demet maydanoz ve dereotu,
Tuz, zeytinyağı, isteğe bağlı; nar ekşisi.
Süslemek için;
Cherry domates ve nane yaprakları.
Tarifi;
Buğdayı ayıklayıp, yıkayın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın ve süzün.
Taze soğanı, dereotu ve maydanozu temizleyip, yıkayın ve incecik doğrayın.
Kırmızı biberin tohumlarını çıkarın ve zar büyüklüğünde doğrayın.
Havucun dışını kazıyıp, yıkayın ve zar büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın.
Not; İsterseniz havucu haşlamakla uğraşmayıp, havuç turşusu kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız bütün malzemeleri, mısırı, tuzunu ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırın.
Domates ve nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Carousel Alışveriş Merkezi ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Carousel Alışveriş Merkezi