3 Nisan 2010 Cumartesi

SULTANİ BEZELYE DİBLESİ

Mevsimi geçmeden bu aralar bol bol sultani bezelye ve enginar tarifi verebilirim.
Sultani bezelye neredeyse tezgahlardan kalkacak.
En sevdiğim bahar sebzesi olduğu için bugünlerde sık sık alıyorum.
Dünde pazardan 2 kilo sultani bezelye aldım.
Yarım kilosu kartlaşanları ve kılçıkları yüzünden çöpe gitti.
Bende iyi durumda olanları ve en körpeleri ayırdım.
İyi durumda olanlarla görmüş olduğunuz dibleyi yaptım.
Körpeler içinse 2-3 tarif deneyeceğim, hepsini yakında burada görebilirsiniz.
Peki dibleyi nasıl bilirsiniz?
Biz Karadenizli olduğumuz için genellikle ya karalahana ile yada taze fasulye ile yaparız.
Bu bezelyeyi pişirirken "neden sultani bezelyeden dible yapılmasın ki?" diye düşündüm ve akşam pişirdim.
Biz ailece çok sevdik, artık sultani bezelyeyi dible olarakta pişireceğim.
Sultani Bezelye ile hazırladığım tüm tarifler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


2 Nisan 2010 Cuma

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BÜZME BAKLAVA

Hazır baklava yufkasını pratik olduğu için kullanmayı seviyorum.
Şerbetli tatlıları en kısa sürede hazır baklava yufkası ile hazırlayabiliyorsunuz.
Daha önce pek çok tarif denedim ve yayınladım.
Geçen ay büzme baklava ve şöbiyet yaptım.
Bu şekilde de çok kolay hazırlandı.
Üstelik az yufka kullanıldığı halde, çok bereketli oldu.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA

31 Mart 2010 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE KARNABAHAR

Muhterem'le AfiyetleBahar geldi, kış sebzelerine yavaş yavaş veda ediyoruz.
Ülkemizin 4 mevsimi de yaşaması bizim için ne büyük bir lütuf.
Her mevsimin ayrı sebze ve meyvesi var.
Her mevsimde tezgahlar farklı ürünlerle dolup, taşıyor.
Pek çok ülkeye bakarak sayısız çeşitte ki meyve ve sebzeyi bol bol bulup, uygun fiyata yiyebiliyoruz.
Rabbim ülkemizi açlıkla, yoklukla, kıtlıkla sınamasın, hepimize bu güzel sebzeleri alacak bereketli paralar ve sağlıklı bir beden nasip etsin.(Amin)
"Afiyetle Kalın"