5 Nisan 2010 Pazartesi

FIRINDA KREMALI KABAK

Kremalı patatesi kalorisi yüzünden, arada sırada yapıyorum.
Bu kremalı kabak tarifini ise Emel'in blogunda gördüm.
Patatesle karşılaştırdığımız da daha sağlıklı bir fırın yemeği olduğu kesin.
Tarifte ki en mühim püf noktası; Un.
Kabakların pişerken çıkan suyu için 2-3 kaşık una bulanması, çok işe yarıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KREMALI KABAK;
Malzemeler;
1 kilo kabak,
1 küçük paket krema,
3 yemek kaşığı un,
1 demet dereotu yada kuru nane,
Tuz, kırmızı pul biber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Tarifi;
Kabakları yıkayın ve dış kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayın.
Kremasını, tuzunu, ununu, istediğiniz baharatları, 2-3 kaşık zeytinyağını, incecik doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırarak harmanlayın.
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerine yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında kabaklar pişip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

3 Nisan 2010 Cumartesi

SULTANİ BEZELYE DİBLESİ

Mevsimi geçmeden bu aralar bol bol sultani bezelye ve enginar tarifi verebilirim.
Sultani bezelye neredeyse tezgahlardan kalkacak.
En sevdiğim bahar sebzesi olduğu için bugünlerde sık sık alıyorum.
Dünde pazardan 2 kilo sultani bezelye aldım.
Yarım kilosu kartlaşanları ve kılçıkları yüzünden çöpe gitti.
Bende iyi durumda olanları ve en körpeleri ayırdım.
İyi durumda olanlarla görmüş olduğunuz dibleyi yaptım.
Körpeler içinse 2-3 tarif deneyeceğim, hepsini yakında burada görebilirsiniz.
Peki dibleyi nasıl bilirsiniz?
Biz Karadenizli olduğumuz için genellikle ya karalahana ile yada taze fasulye ile yaparız.
Bu bezelyeyi pişirirken "neden sultani bezelyeden dible yapılmasın ki?" diye düşündüm ve akşam pişirdim.
Biz ailece çok sevdik, artık sultani bezelyeyi dible olarakta pişireceğim.
Sultani Bezelye ile hazırladığım tüm tarifler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


2 Nisan 2010 Cuma

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BÜZME BAKLAVA

Hazır baklava yufkasını pratik olduğu için kullanmayı seviyorum.
Şerbetli tatlıları en kısa sürede hazır baklava yufkası ile hazırlayabiliyorsunuz.
Daha önce pek çok tarif denedim ve yayınladım.
Geçen ay büzme baklava ve şöbiyet yaptım.
Bu şekilde de çok kolay hazırlandı.
Üstelik az yufka kullanıldığı halde, çok bereketli oldu.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA