24 Ocak 2011 Pazartesi

BLOG ÖDÜLÜ

"Banudan Şımartan Tatlar" blogundan Sevgili Banu beni "Making Smiles On Faces Award" ödülüne layık görmüş, çok teşekkür ederim.
Bende aynı ödülü kendi emeği ile blogunu hazırlayan, tüm blog yazarı arkadaşlarıma hediye ediyorum.
"Afiyetle Kalın"

20 Ocak 2011 Perşembe

SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI

Bugünlerde hava güneşli ama buz gibi soğuk.
Dışarıya çıkıp, eve döndüğünüzde sıcacık bir çorba bu soğuk havalarda çok iyi oluyor.
İçinde sebze olan çorbaları taneli bırakabileceğiniz gibi blenderden geçirip, pürüzsüz bir şekilde de servis yapabilirsiniz.
Dereotunu veya herhangi bir yeşilliği çorba ile birlikte uzun uzun pişirirseniz rengini kaybeder.
Çorbanın pişmesine yakın yeşilliği ilave edin ki, renginden bir şey kaybetmesin.
Bu tarifte kereviz tek başına yer aldı ama içine havuç, patates gibi farklı malzemelerde ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI;
Malzemeler;
1 adet saplı ve yapraklı kereviz,
1 adet kuru soğan,
2 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı (tepeleme dolu) un,
4-5 dal dereotu,
Kereviz yaprakları ve sapı,
Tuz, zeytinyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası.
TARİFİ;
Kerevizin sapını ve maydanoza benzeyen yapraklarını kesip, yıkayın.
Kerevizin kabuğunu soyun, yıkayın, rendeleyin.
Tencereye riviera zeytinyağından 3-4 kaşık dökün.
Küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip biraz kavurun.
Soğanların üzerine rendelediğiniz kerevizleri ekleyip, biraz daha kavurun.
İnce ince doğradığınız kereviz sapını tencereye ekleyin.
Üzerine 2 su bardağı su ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kaynatın.
Unu sütn içinde topaksız oluncaya kadar karıştırın.
Kaynayan sudan 1 kepçe alıp, unlu süte ekleyin.
Ilınan meyaneyi karıştıra karıştıra çorbaya ekleyin.
İnce ince doğradığınız kereviz yapraklarını ve dereotunu ekleyin.
Çorbanızın tuzunu damak tadınıza göre ilave edip, 1-2 taşım daha kaynatın.
Çorbayı isterseniz bu hali ile isterseniz blenderden geçirerek pürüzsüz bir halde servis edebilisiniz.
Üzerine biraz zeytinyağında pişirdiğiniz salça dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eminönü'nde ki evcil hayvan pazarını, çeşit çeşit tohumların ve renk renk çiçeklerin bulunduğu bitki pazarını ve hazırladığım müzikli videoyu görmek için,
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Eminönü Evcil Hayvan ve Bitki Pazarı

18 Ocak 2011 Salı

KAHVALTI MASASI-13

Geçen hafta Cumartesi günü annem, abim, ablam, kardeşim, yengem ve yeğenlerim kahvaltıda bende toplandık.
Günün özel konuğu ise ablamın oğlu olan yeğenim Ufuk ile önümüzdeki günlerde sözlenecek olan Hasret'ti.
Seninle tanıştığıma çok memnun oldum, ailemize hoşgeldin Hasret : )


KAHVALTI MASASINDA BULUNANLAR;
Not;
Mönüyü yayınlarken önce el yapımı ürünlere daha sonra hazır gıdalara yer verdim.


İçli Köfte Börek (Avcı Böreği)

Bu börek ile tanışalı 1 ay oldu ama şimdiden 2 farklı misafir gurubuma bu börekten hazırladım.


Tavuklu Tel Şehriye Salatası


Çörekotlu Kurabiye

Tatlı olarak;
Haşhaşlı Tatlı

Aşure.
Sağolsun annem o gün aşure yapıp, getirdi.


Cherry domates ve Çengelköy bademi

Cheddar Peyniri;
İnce dilimler halindeki cheddar peynirini nasıl servis yapsam diye epey düşündüm.
Dilimler ince, peynir yağlı olduğu için üst üste gelince birbirlerine yapışıyor, katlayınca kırılıyorlardı.
Rulo halinde sarınca hem sorun çözüldü, hemde peynirler böyle daha güzel göründü.

Klasik kahvaltılıklar;
Beyaz peynir, kaşar peynir, salam, yeşil ve siyah zeytin.
2 çeşit tatlı olduğu için mönüde kaymak, reçel, bal gibi ürünlere yer vermedim.
"Afiyetle Kalın"