Özellikle pratik turşusunu ve salatalarını çok seviyoruz.
Bu yıl birde çorbasını yapmaya başladım.
Bazı pancar çorbalarında pirinç ve kırmızı mercimek gibi bakliyat kullanılıyor.
Ben bakliyat değil sadece patates-havuç-soğan gibi kök sebzeler kullandım.
Birde küçük boy olanları kullanıp, önceden haşlama yapmadım.
Büyük boy pancarların pişmesi çok uzun sürebiliyor.
Pancar içine ne eklerseniz ekleyin topraksı kokusunu kaybetmiyor.
Daha önce yayınladığım pancarlı tarifler;
Pancar Turşusu
Pancar Salatası
Yumurtalı Pancar Sapı
Pancar Soslu Semizotu
Pancarlı Yumurta Dolması
Endivyen Salatası
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
3 adet küçük boy pancar,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
1 adet kuru soğan,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Soğanı doğrayıp, yağda hafif pişirin.
Pancarların kabuğunu soyun.
Küçük küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
Üzerine 3-4 su bardağı su ilave edin.
Pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pancarlar yumuşamaya başlayınca, kabuğunu soyup doğradığınız havuç ve patatesi ilave edin.
Tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Suyu eksildiyse üzerine 2 bardak su ilave edebilirsiniz.
Sebzeler iyice yumuşayınca ocağı kapatın.
Blender ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
İsterseniz kaşar rendesi yada kızarmış ekmek (kroton) ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"