20 Haziran 2011 Pazartesi

KALİFORNİYA BİBERİ DOLMASI

Kaliforniya biberi ile büyük marketlerin sebze reyonlarında yada bazı semt pazarlarında karşılaşmışsınızdır.
Bu rengarenk biberler en başta renkli görüntüsü ile sizi hemen etkiler.
Aklınızdan binbir tarif geçer " et yada tavuk sote yapsam içine bu biberlerden atsam" diye tezgah başında düşünmeye başlarsınız.
Bende bu biberleri semt pazarımızda görünce hemen tarifler gözümün önünden geçmeye başladı.
"Hiç bir şey yapmasam dolmasını yaparım, o da olmazsa pişirdiğim yemekleri süslerim" diye düşündüm.
Hemen farklı renklerden kilosu 2 Lira'dan, 1 kilo aldım.
Normal dolmalık biberlerden yeşil renkte bulunsun diye aynı boyutlarda aldım.
Biberlerle 3 tarif yaptım ve kurabiye kalıpları ile kestiğim çiçeklerle bazı tariflerimi süsledim.
Bakınız;

Taze Patatesli Hindi But

Enginarlı Pilav

Diken Ucu Kavurması


Biberlerin tek özelliği elbette rengi değil, bu biberler normal dolmalık biberlere göre daha etli ve tatlı bir tadı var.
Çiğ olarak da rahat rahat kullanabilirsiniz, bakınız;
Peynirli Biber Dilimleri

Ya da hazırladığınız salatayı sunmak, süslemek için kullanabilirsiniz, bakınız;
Rokalı Haydari

"Afiyetle Kalın"

KALİFORNİYA BİBERİ DOLMASI;
Malzemeler;
3 adet yeşil dolmalık biber
6-7 adet çeşitli renklerde kaliforniya biberi,
Ağızlarını kapatmak için;
3 adet domates.
İç malzemesi: 
2 su bardağı pirinç,
2 adet ortaboy soğan,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
2 yemek kaşığı kuru nane,
Yarım çay bardağı kuşüzümü,
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
1 yemek kaşığı dolma baharatı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Tuz.
Pişirmek için;
1 çay bardağı zeytinyağ,
Tuz.
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için soğanları küçük küçük doğrayın, ya da rondodan çekin.
Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Pirinci ayıklayıp, yıkayın ve diğer baharatlarla birlikte çiğ olarak birbirine karıştırarak hazırlayın.
Biberlerin saplarını çıkarın ve yıkayın.
İç malzemeyi sebzelerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun, domatesle kapak yapın.
Tencereye dizip üzerini aşmayacak kadar su ile doldurun.
Tuzunu ve yağını ilave edip, kısık ateşte ağır ağır pişirin.
"Afiyet Olsun"

17 Haziran 2011 Cuma

2011 İSMEK FESHANE SERGİSİ-AŞÇILIK

Her yıl gezi blogum Muhterem'le Geziye için İsmek Feshane Sergisini ziyaret ediyorum.Resimleri gezi blogumdan paylaşıyorum ama aşçılık branşı söz konusu olunca aynı resimleri yemek blogumda da paylaşıyorum.
2011 İsmek Feshane Sergisi "Aşçılık" branşına ait resimlerle sizi başbaşa bırakıyorum.


15 Haziran 2011 Çarşamba

ÇİKOLATALI RULO

Çikolatalı Rulo tarifini yemek dergisinin içinden çıkan Dr.Oetker tarif kitapçığında görüp, denedim.
Tarifte margarin kullanılmıştı, ben sıvı yağ kullandım.
Birde toz maya kullanılmıştı, ben yaş maya kullandım.
Pamuk gibi nefis bir tarif oldu.
Çay davetlerinizde kurabiye niyetine pişirebilirsiniz.
Resimleri tarifi ilk yaptığım zaman çektim.
2. yaptığımda ise biraz daha fazla çokokrem süreyim dedim ama her şeyde olduğu gibi fazla malzeme tarifi bozuyor.
İnce bir tabaka çokokrem işinizi görüyor, bol bol sürmeye hiç gerek yok.
Hamuru büyük açarsanız, ruloyu daha çok sarıp, daha güzel görüntü elde edebilirsiniz.