
Belki eski resimlerimden hatırlarsınız, ben tariflerimi bu şekilde peçeteli yada servisli olarak hazırlayıp, resmini çekerdim.
Artık sadece tarifin resmini çekiyorum, ayrıca bu tarz düzenlemeler yapmıyorum.
Elmalı pay, bildiğiniz elmalı kurabiyenin tepside pişmiş hali, şekil vermeye vaktiniz yoksa bu şekilde yapın.
Lezzetinden hiç bir şey kaybetmiyor, üstelik hazırlaması daha kolay oluyor.
"Afiyetle Kalın"
ELMALI PAY;
Malzemeler; (Yuvarlak Borcam için)
Hamur Malzemesi:
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı şeker,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un, (hemen hemen 3, en fazla 3.5 su bardağı)
İç Malzemesi;
3 elma rendesi,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi.
Üzerine serpmek için; pudra şekeri.
TARİFİ;
Rendelenmiş elmayı, toz şekeri cevizi ve tarçını küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini, oda sıcaklığında iyice yumuşayan margarini, hemen hemen 3, en fazla 3.5 su bardağı un ile yoğurarak kıvamlı bir hamur haline getirin.
Hamuru ikiye bölün, yuvarlayarak pezi haline getirin.
Merdaneyle 2 cm inceliğinde açın.
Yağladığınız tepsiye hamuru yayın.
Elmalı harcı hamurun üzerine yayın.
Diğer hamur pezisini de aynı şekilde açın, iç malzemesinin üzerine serin.
Orta hararette ki fırında pişirin.
Fırından çıkan elmalı payın üzerine eleyerek pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"