Elmalı Pay tarifimin resmini yıllar önce çekmiş, bugün-yarın derken taslaklarımın içinde yayınlamayı unutmuşum.
Belki eski resimlerimden hatırlarsınız, ben tariflerimi bu şekilde peçeteli yada servisli olarak hazırlayıp, resmini çekerdim.
Artık sadece tarifin resmini çekiyorum, ayrıca bu tarz düzenlemeler yapmıyorum.
Elmalı pay, bildiğiniz elmalı kurabiyenin tepside pişmiş hali, şekil vermeye vaktiniz yoksa bu şekilde yapın.
Lezzetinden hiç bir şey kaybetmiyor, üstelik hazırlaması daha kolay oluyor.
"Afiyetle Kalın"
ELMALI PAY;
Malzemeler; (Yuvarlak Borcam için)
Hamur Malzemesi:
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı şeker,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un, (hemen hemen 3, en fazla 3.5 su bardağı)
İç Malzemesi;
3 elma rendesi,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi.
Üzerine serpmek için; pudra şekeri.
TARİFİ;
Rendelenmiş elmayı, toz şekeri cevizi ve tarçını küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Hamur
malzemelerini, oda sıcaklığında iyice yumuşayan margarini, hemen hemen
3, en fazla 3.5 su bardağı un ile yoğurarak kıvamlı bir hamur haline
getirin.
Hamuru ikiye bölün, yuvarlayarak pezi haline getirin.
Merdaneyle 2 cm inceliğinde açın.
Yağladığınız tepsiye hamuru yayın.
Elmalı harcı hamurun üzerine yayın.
Diğer hamur pezisini de aynı şekilde açın, iç malzemesinin üzerine serin.
Orta hararette ki fırında pişirin.
Fırından çıkan elmalı payın üzerine eleyerek pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"
13 Şubat 2012 Pazartesi
11 Şubat 2012 Cumartesi
PAZI MÜCVERİ
Fark ettiniz mi? Yemek ve gezi bloglarımın şablonunu değiştirdim.
Daha doğrusu değiştirmek zorunda kaldım.
Yıllardır çok severek kullandığım şablonlarım bir kaç ay önce kendi kendine neredeyse sayfanın yarısına kadar çekildi, yarım yamalak bir görüntü oluşturdu.
Belki düzelir diye bekledim ama düzelmedi.
Şablonları farklı bir siteden almıştım, Blogger ürünü değildi.
Bu yüzden bazı uygulamaları (sayfayı genişletmek-büyük resim yayınlamak gibi) yapamıyordum.
Bende dün Blogger temalarından seçerek, şablonlarımı yeniledim.
Üstelik Blogger'in kendi şablonu olduğu için değişim sırasında hiç bir eklentim, arkadaş listem silinmedi.
Diğer şablonumu kurarken bütün listem ve eklentilerim silinmişti 😔😒
Artık resimlerimi daha büyük yayınlayabiliyorum.
Kısacası ben bu değişimden memnunum, keşke bu değişikliği daha önce yapsaydım.
Daha doğrusu değiştirmek zorunda kaldım.
Yıllardır çok severek kullandığım şablonlarım bir kaç ay önce kendi kendine neredeyse sayfanın yarısına kadar çekildi, yarım yamalak bir görüntü oluşturdu.
Belki düzelir diye bekledim ama düzelmedi.
Şablonları farklı bir siteden almıştım, Blogger ürünü değildi.
Bu yüzden bazı uygulamaları (sayfayı genişletmek-büyük resim yayınlamak gibi) yapamıyordum.
Bende dün Blogger temalarından seçerek, şablonlarımı yeniledim.
Üstelik Blogger'in kendi şablonu olduğu için değişim sırasında hiç bir eklentim, arkadaş listem silinmedi.
Diğer şablonumu kurarken bütün listem ve eklentilerim silinmişti 😔😒
Artık resimlerimi daha büyük yayınlayabiliyorum.
Kısacası ben bu değişimden memnunum, keşke bu değişikliği daha önce yapsaydım.
8 Şubat 2012 Çarşamba
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
Portakal reçeli yapmak için pek çok tarif var.
Bazısında portakalın hepsi kullanılır, bazısında etli kısmı, bazısında ise sadece kabuğu kullanılır.
Kabuğu kullanılarak yapılan 2 farklı tarif var, birisi bugün tarifini verdiğim portakalın beyaz kısımları şerit şeklinde kesilerek, bir diğeri ise portakalın kabuklarını yuvarlayarak ipe dizilip, pişirilmesi ile hazırlanıyor.
Bugünkü tarif anneciğimin tarifi, ben yıllarca annemin yöntemi ile portakal reçeli pişirdim.
Bu yöntemde portakal kabuğunun turuncu kısmı soyulduğu için acılık olmuyor.
Ayrıca kabuğu önden haşlamak zorunda kalmıyorsunuz.
Kabuğu soyulmadan, yuvarlanarak gül şekli verilip ipe dizilen ve acısının gitmesi için ön pişirme yapılan, farklı Portakal Kabuğu Reçeli tarifi 👉BURADA
Birde "ben portakalın sadece kabuğunu değil, kendisinide yemek istiyorum" derseniz portakalın hepsi kullanılarak yapılan Portakal Reçeli tarifi 👉BURADA
Bazısında portakalın hepsi kullanılır, bazısında etli kısmı, bazısında ise sadece kabuğu kullanılır.
Kabuğu kullanılarak yapılan 2 farklı tarif var, birisi bugün tarifini verdiğim portakalın beyaz kısımları şerit şeklinde kesilerek, bir diğeri ise portakalın kabuklarını yuvarlayarak ipe dizilip, pişirilmesi ile hazırlanıyor.
Bugünkü tarif anneciğimin tarifi, ben yıllarca annemin yöntemi ile portakal reçeli pişirdim.
Bu yöntemde portakal kabuğunun turuncu kısmı soyulduğu için acılık olmuyor.
Ayrıca kabuğu önden haşlamak zorunda kalmıyorsunuz.
Kabuğu soyulmadan, yuvarlanarak gül şekli verilip ipe dizilen ve acısının gitmesi için ön pişirme yapılan, farklı Portakal Kabuğu Reçeli tarifi 👉BURADA
Birde "ben portakalın sadece kabuğunu değil, kendisinide yemek istiyorum" derseniz portakalın hepsi kullanılarak yapılan Portakal Reçeli tarifi 👉BURADA
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)